Здраве и красота

7 причини да започнем пролетно отслабване

Кое ни мотивира да отслабнем и станем по-красиви

22.02.2013г. / 12 50ч.
Ивет Лолова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

През февруари навън е още студено, но независимо, че сме облечени с дълги палта и пухкави якета, тъкмо сега е времето да започнем пролетния си проект за разкрасяващо отслабване. Ето кои мотиви най-често карат жената да се хване за диета. Абстрактното „Искам да съм хубава“ и „Искам да съм здрава“, няма да помогне – трябва ви правилна мотивация.

Свързани статии

1. Верният мъж

Най-големият мотив да се поддържаме във форма са мъжете около нас. Добрият мъж или верният любовник често стават снизходителни към промяната във външността ви, което в крайна сметка влияе негативно на фигурата ни. От любов няма да ви кажат, че имате нужда от диета. За да бъде мъжът ни вечно верен – ето добра причина да се погрижим за тялото си.

2. Новият мъж

Един от най-ефикасните начини за отслабване е, когато на хоризонта се появи нов мъж. Тогава жената мобилизира всичките си сили, целия си женски арсенал, за да го спечели. Най-често тук влиза започването на диета и абонирането за фитнес зала.

3. Нова работа

По същия начин въздейства и новата работа. Искате да се покажете в най-добрата си светлина, да блеснете не само с ум и умения, но и със стил, да бъдете привлекателна за колегите си и клиентите – заедно с търсенето на работа и ходенето по интервюта, жените започват здравословен режим – гимнастика и диета.

4. Кой ли, ти ще отслабнеш! Абсурд!

Нищо не е по-стимулиращо от желанието да докажеш на другите, че си силна, че можеш, че значиш нещо, че си жена! В ролята на „другия“ може да влезе и второто ви „аз“. Представете си, че спорите с мързеланката вътре във вас, която се е поддала на депресивни мисли. Я й покажете каквото можете!

5.Конкуренция в работата

Живеем в смутни времена, безработицата е голяма, текучеството на персонал във фирмите – също. За да бъдем конкурентни, трябва да бъдем поне толкова спретнати, стилни и със здравословен вид, колкото колежките. Тогава ще имаме и самочувствието да развиваме професионалните си качества. Кой знае – може тънката талия да ви качи едно-две стъпала по-нагоре по кариерната стълбичка и разбира се – заплата.

6. Моята майка е най-хубава!

Няма значение на колко години сте – всяко дете иска майка му да изглежда красива. От една страна добрият външен вид и грижите за тялото ви са възпитателни, от друга – хубавата външност носи самочувствие не само на вас, но и на детето ви, което се гордее с вас.

7. Няма да се дам на гените

Искате да избягате от ДНК-то, защото мисълта за бабите, лелите и майка ви, които са напълнели след определена възраст и телата им са се променили до неузнаваемост, губейки много от женствеността си, не ви дава мира. Сега ще докажете, че може да заобиколите или смекчите значението на гените.

Коментирай