Здраве и красота

Кои вредни навици мъжете и жените искат да променят в другия?

Защо жените са недоволни от мъжете и обратно

29.03.2013г. / 15 16ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Почти 60 % от хората, които имат партньор в живота, биха искали той да отслабне. От същата група 43 % са назовали дори точната цифра – около 6 кг. Сред двойките, в които единият пуши, 79 % мечтаят пушачът да захвърли цигарите. Това са резултати от изследване, проведено във Великобритания от Британския фонд за сърдечни болести, обхванало 1426 анкетирани.

Свързани статии

От тях по-малко от 3/4 биха искали половинката им да спре да злоупотребява с алкохола. 58 % от хората смятат, че е по-добре откровено да говорят с любимия си и да го помолят да спре с вредните навици. Само 3 % признават, че са готови да го възнаградят за направените усилия и успеха. Около 1 % споделят, че ще прибягнат до заплахи, за да накарат партньора си да се откаже от вредния си навик, пише The Daily Mail.

Ежедневно човек прави 220 избора по отношение на храна и напитки, но само в 15 от случаите си дава сметка за това. Затова не е изненада, че средностатистическият жител в страната употребява храни и напитки с 43 % повече от нужното.

Например ядат масло и маргарин седем пъти повече, месо – четири пъти повече, хляб – два пъти повече, сладкиши – три пъти повече. При това консумацията на зеленчуци и плодове е със съответно 75 % и 69 % по-малко. Паралелно с това учените изчислили, че от 90-те години на XX век порцията ни в чинията е пораснала с 20 %.

Коментирай