Здраве и красота

Комфорт в горещите дни

Хладен душ, дезодорант и широкопола шапка

29.04.2013г. / 11 50ч.
Снежана Проданова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Според синоптичните прогнози ни очакват цяла седмица слънчеви и безоблачни дни с високи, летни температури. Някои от вас може би си мислят, че малко сме подранили със следните съвети, но нас, българите, зимните снегове и летните горещини все се случва да ни изненадат, така че настоящото четиво вярваме ще ви е от полза. Още повече, че сега ще се заредят празници и вероятно повечето от вас ще излязат на въздух и слънце сред природата. Нека целувките на слънцето ни донесат само приятни емоции!

Бутилка вода – винаги под ръка

Свързани статии

Да се обезводним в горещ ден е лесно и опасно, особено за малките деца и възрастните хора. А всички ние не бива да забравяме, че водата пречиства организма ни и участва във всички процеси, протичащи в организма ни (и няма как да е иначе, щом тя съставлява 70% от него). Топлината предизвиква по-обилно потене и така тялото ни губи вода, която задължително трябва да си набавяме приемайки достатъчно течности и най-вече чиста вода.

Балсам с алое вера – козметично вълшебство

Специалистите-диетолози, както и работещите в козметичната индустрия определят това растение като чудо на природата. То притежава удивителни лечебни качества, но наред с тях от дълги години се употребява и заради специфичния му охлаждащ ефект. Малко количество балсам с алое вера, нанесен върху кожата в горещ ден ще я успокои, овлажни и охлади. Доказано е, че кожата ни абсорбира алоето четири пъти по-бързо от водата! То бързо достига до вътрешните слоеве на кожата и спомага за задържане на естествената й влага, а същевременно високото съдържание на антиоксиданти в алоето предпазва кожата от изгаряне и забавя фотостареенето.

Здравословната храна – приятел в жегите

Краставици, дини, пъпеши, портокали, както и всички останали цитрусови плодове са незаменима разхлаждаща и хидратираща храна през настъпващите топли месеци. Поднесени като плодови салати или във вид на пресен сок, те са част от здравословната и нискокалорична диета на малки и големи. Киселото мляко в натурален вид или приготвен на любимия по нашите географски ширини таратор ще ни охлади и вътрешно и външно. Препоръчваме ви да избягвате старателно мазната и пикантна храна, ако искате да не ви обливат горещи вълни.

Хладен душ и дезодорант – задължителни за доброто ни самочувствие

Не е особено приятно, но високите температури водят до по-обилното ни потене, а наред с потните жлези се активира и дейността на мастните. Хладният душ сутрин ще почисти кожата от потта и излишното омазняване и ще позволи на порите да дишат. Ще се почувствате освежени и енергични, а аромата на любимия ви дезодорант в добавка ще ви създаде настроение и самочувствие.

Фините и естествени материи са за предпочитане

Време е да приберем на дълбоко вълнените и дебели дрехи и да подредим в гардеробите и на рафтовете леките, цветни блузи и рокли, както и късите поли и панталони. Излизайки навън, на слънце ще се чувстваме по-удобно, ако сме облечени в дрехи от ленени или памучни материи, ушити в свободна линия (а не от прилепнали и изкуствени материи), които позволяват на тялото ни да диша. А чифт слънчеви очила с висока UV-защита, както и широкопола шапка в тон с тоалета, освен че ще ни предпазят от силните слънчеви лъчи, ще ни осигурят порядъчна доза комфорт.

Коментирай