Здраве и красота

Средиземноморски грим в стил Dolce & Gabbana

Златните сенки са хит това лято

03.07.2013г. / 09 39ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Гримът това лято ще бъде многопластов. Ще съчетава в себе си всички цветове на природата, в комбинация със златни и сребърни оттенъци. Миглите ще бъдат украсени с декорации върху тях или просто с черна или цветна спирала.

Важно е да съобразим кога и как да се гримираме. Какви комбинации от сенки да ползваме. Днес ви предлагаме идея за грим от модните подиуми. Гримьорът Пат Макграт от представянето на лятната колекция на Dolce&Gabbana предлага един по-лек и естествен грим.

Подготовка на лицето

Нанесете овлажнител или база за грим, това ще изравни кожата и ще я подготви за следващата стъпка. След това нанесете течен фон дьо тен или друг, който ползвате, с помощта на четка или специална гъбичка за грим. Ако е необходимо, поставете коректор на тези участъци от лицето, на които имате петънца.

За очите ще са ви необходими златни сенки. Нанесете върху клепача светлокафяви сенки и върху тях нанесете златните. Направете преливащо нанасяне.

Нанесете черна очна линия, която леко удължете във външния ъгъл на очите, за да получите котешки поглед. След това с тъмен молив подчертайте леко и долния клепач. Нанесете спирала върху миглите като предварително ги извийте.

Веждите

Тук е деликатно, защото не всяка дама харесва плътни такива или може да си позволи да поддържа. В случаите, когато веждите са по-рехави, може да ги уплътните със сенки. Цветът трябва максимално да се доближава до вашия. Може да използвате и молив за вежди.

За да завършите средиземноморския вид, добавете руж с цвят на кайсия. Може да поиграете с цветовете като направите преливане между кайсия и розов руж. Нанесете ги така, че да подчертаят вашите скули.

Устни

Използвайте гланц за устни в цвят корал, праскова, кайсия. Тук отново може да експериментирате като смесите и с малко червено, за да потъмните нюанса.

Коментирай