Здраве и красота

Хранителни комбинации за здраве и добра фигура

Зелен чай и черен пипер за тънка талия

18.07.2013г. / 17 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Правилното хранене и комбиниране на продуктите винаги е било от значение за здравето и добрата ни фигура. Някои хора от години са избрали да се хранят разделно. Други са намерили лек на много заболявания, комбинирайки определени храни.

Свързани статии

Ето някои полезни хранителни комбинации, които работят за здраво тяло и красива кожа.

Зелен чай и черен пипер за тънка талия

Тази комбинация, приемана след хранене, помага за изгарянето на калории. Съединенията в зеления чай могат да повлияят на хормоните, които регулират глада и пълнотата. Освен това пикантните храни и подправки спомагат за ускоряване на метаболизма. Ето защо е добре да добавяте малко черен пипер към зеления чай или към ястия. Добавен в чая, той помага да се усвоят полезните му съединения.

Броколи и домати за защита срещу рака

Установено е, че когато тези два зеленчука се консумират заедно, те изграждат по-голяма защита срещу развитието на раковите клетки. Съединенията в тези зеленчуци спомагат да се забави растежа на раковите тумори на простата. Консумирайте ги във вид на ястия, салати, супи.

Студено пресован зехтин и домати в комбинация също защитават от заболявания

Доматите са мощни антиоксиданти и съдържат каротеноиди (алфа-каротин, бета-каротин, лутеин и ликопен), които могат да помогнат за предпазване от рак и сърдечни заболявания. От друга страна зехтинът е богат на мононенаситени мазнини, които са полезни за здравето. Те намаляват холестерола и подобряват сърдечната дейност. Консумирайте всекидневно от тях във вид на салати, сосове.

Яйца и манго за стегната кожа

Яйцата са богати на аминокиселини, които са от съществено значение за образуването на колаген. Комбинирани с манго, плод богат на витамин C ( също много важен за красива кожа), помагат на организма да набави загубените полезни вещества и подобрява вида на кожата. Те са чудесен старт на деня. Могат да бъдат част от вашата здравословна закуска или да ги хапвате между храненията.

Червени чушки и черен боб за силна имунна система

Те дават на организма много витамин C и желязо. Чудесна гарнитура към основното ви ястие или свежа салата за диетичния ви режим на хранене.

Коментирай