Здраве и красота

Домашни рецепти за млада и блестяща кожа на лицето

Мед и канела за стегната кожа

29.10.2013г. / 11 10ч.
Михаела Лазарова
Дженифър Анистън. Снимка: Reuters

Дженифър Анистън. Снимка: Reuters

Нежната и блестяща кожа на лицето е лесно постижима, стига да знаете кои продукти от вашата кухня да използвате и в каква комбинация. Запишете си тези лесни рецепти, които само за няколко минути ще подхранят кожата, ще изравнят тена и ще я направят блестяща и опъната.

Измийте лицето с подходящ измиващ продукт. Вземете няколко големи зърна грозде и ги разрежете на две. Поставете половинките върху лицето си. За тази процедура трябва да сте в легнало положение. Останете така 10 минути и изплакнете. Разбира се, може да намажете лицето си и с пюре или сок от грозде.

В купичка смесете сок от краставица, малко розова вода и глицерин. Разбъркайте добре и нанесете върху почистено лице за около 15 минути. След това изплакнете.

Свързани статии

Ако искате да направите кожата блестяща и с по-малко бръчки ще ви трябват мед и пресен зелев сок. Смесете 3 лъжици сок и 2 лъжици мед. Нанесете ги върху почистено лице и оставете да действа 10 минути, след което изплакнете с вода.

Обичате ли фъстъчено масло? Освен вкусно е и много полезно за кожата. Смесете една супена лъжица фъстъчено масло и малко пресен лимонов сок. Разбъркайте ги добре и поставете на лицето като маска за 15 минути. След това изплакнете с вода.

Канелата и медът правят невероятна комбинация, която не само ухае приятно, но и изглажда кожата на лицето. Смесете 2 супени лъжици мед с една чаена лъжичка канела. Разбъркайте добре и поставете на лицето за 10 минути. След тази маска кожата ви ще бъде стегната и сияйна.

Коментирай
Свободно време