Здраве и красота

Мезотерапия премахва пигментни петна и изравнява тена

Ако не сте се опазили от слънчевите лъчи през лятото, сега е моментът да решите естетичния си проблем

29.11.2013г. / 18 00ч.
Мария Дуковска
Мезотерапия премахва пигментни петна и изравнява тена

Към пигментиране на кожата са склонни хората, които не използват слънцезащита през летните месеци и е необходимо да се погрижат за кожата именно сега, през зимния сезон. Установено е също, че по-тъмните кожи са склонни повече към пигментиране. Слънцето е главният виновник за пигментните петна, след това идва ред на лекарствата и на хормоналните проблеми. Основната превенция е фотозащита, а увредената вече кожа може да се третира с удачни процедури. И ако до момента третирахме фотоувредената кожа с лазери или различни видове пилинги, вече разполагаме и с един нов перфектен метод.

Става дума за Mesoline Shine – първата мезотерапия за изравняване на тена.

„Тази процедура позволява да се навлезе дълбоко в кожата и да се третират стари и упорити пигментни петна, както и такива, с които сме се сдобили вследствие на неправилното излагане на слънце. А наесен е важно те да не се фиксират.“ – казва д-р Сияна Живкова, дерматолог от Jewel skin clinic.

Процедурата е подходяща за хора с тъмен цвят на кожата, страдащи от проблеми със свръхпигментация (живеещи в Средиземноморските райони, Азиатци, Южноамериканци), жени по време на менопаузата, старееща кожа при мъже и жени (старчески петна, които се появяват по лицето, деколтето и горната част на дланите) и пациенти с хиперпигментация в следствие на възпалителен процес (в следствие на акне, обезкосмяване, изгаряне, белези, болести по кожата и т. н.).

Мезотерапията е подходяща за кожа на пушачи или уморена кожа.

„Промените, които настъпват при стареенето на кожата се обуславят от генетични и климатични фактори. Факторът с най-голямо значение обаче е излагането на слънце. Това ясно се вижда ако сравним разликите в промените по кожата във фотоекспонираните участъци като лице, деколте и горната част на дланите в сравнение с участъци, които не са изложени на слънце, обяснява д-р Сияна Живкова.

Mesoline Shine може да се прилага основно върху тези участъци, както и върху всяка друга засегната част на тялото.„В състава на мезотерапията влизат витамин С и kojic acid, които са известни като безопасни и ефективни изсветлители на кожата. Терапията съдържа също пируватна киселина, която има свойството да стимулира производството на колаген и фитинова киселина, която потиска кожната пигментация. Не на последно място тя включва екстракт от листа на бяла черница, с доказани изсветляващи и антиоксидиращи свойства. За да се постигне резултатът, а именно – сияеща и подмладена кожа без пигментни петна е необходимо да се извършат поне 6 процедури, по една седмично.

Дерматолозите препоръчват да се избягва излагането на слънце до 72 часа след процедурата. След това е необходимо да се вземат мерки за слънцезащита и нанасяне на слънцезащитен крем, но при зимни условия това не се налага.

След третирането е добре да се изчака поне седмица, преди да се прилагат някои процедури като микродермабразио, радиочестотна терапия, електростимулация или например лазерно отстраняване на окосмяване.

Коментирай
Свободно време