Здраве и красота

Вълшебна билка засилва половата мощ при мъжа и облекчава менопаузата

Сарсапарила

01.12.2013г. / 10 11ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Сарсапарила е билка, която има много ползи за човешкото здраве. Тя намира приложение при проблеми като псориазис, ревматоиден артрит, бъбречни заболявания, намаляване на холестерола и други. Веществата в растението могат да помогнат за намаляването на болките в ставите, отока и да предпазват черния дроб от токсините.

Билката има противовъзпалителни и антибактериални свойства. Приемането й може да помогне за премахването на токсините чрез стимулирането на уринирането и изпотяването. Има положителен ефект при бактериални инфекции на пикочните пътища, а също така намалява неразположенията по време на менопауза.

Нейното използване за лечението на редица здравословни проблеми датира още от преди векове. Тъй като растението е родом от земите на Карибския басейн, Централна и Южна Америка, тя е пренесена в Европа през 1530 година. По това време сарсапарилата се е използвала за лечението на сифилис, рак, хранителни разстройства, треска и ревматизъм. Години по-късно е рекламирана като билка, която пречиства кръвта, има диуретично действие и като средство за облекчаване на кожни раздразнения.

Свързани статии

През последните години билката доби популярност като бе посочена за растение, което засилва половата мощ при мъжете. Учените предполагат, че тя стимулира производството на тестостерон. Днес тя е леснодостъпна и може да бъде открита под формата на изсушен корен, прах от корен на сарсапарила, капсули, тинктури и други в билковите магазини и аптеки. Има приятен и леко сладък вкус.

Въпреки многото ползи, които има тази билка, трябва да я приемате според указанията и е добре предварително да се консултирате с лекар. Според някои специалисти тя може да има негативно отражение върху някои системи в организма като бъбречната и чернодробната. Когато приемате билката е добре да пиете много вода, за да не се дехидратира тялото.

Коментирай
Свободно време