Здраве и красота

„Интелигентен“ сутиен ще може да определя настроението

Защо се разработва?

06.12.2013г. / 17 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Какво ще кажете ако има начин да измерите настроението си и това как и колко често се променя? Съвсем скоро ще имате възможност да го направите, защото Microsoft, разработва нов модел сутиен. Не е ясно какъв цвят ще бъде и дали ще има дантела по него, но със сигурност ще бъде „интелигентен“, защото ще може да измери и определи настроението, в което се намирате.

Защо се разработва?

Свързани статии

Иновативното решение може да помогне да се намали стресът в ежедневието. Прототипът на сутиена съдържа подвижни сензори, които следят сърдечната дейност и това дава индикация за нивата на настроението при дамите. Стресът е една от причините повечето жени да консумират прекомерно количество храна.

Целта на екипа е да разбере дали една такава технология може да помогне за намаляването на стреса, свързан с прекомерното хранене. В чашките на сутиена са вградени електрокардиограф и електродермални сензори, а също така и жироскоп и акселометър. Медицината от години използва носенето на подобни технологии за наблюдения на редица заболявания. Такъв продукт миналата година бе възложен на фирма в САЩ – устройство, което анализира топлината на гърдата и може да открие рак.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
jujka06 ( преди 10 години )