Здраве и красота

Изненадващи причини за болки в гърба

Неудобен сутиен

10.01.2014г. / 14 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Болките в гърба са едно от най-честите неразположения, които усещате в края на работния ден. Но невинаги се дължат на забързаното и натоварено ежедневие. Вижте някои изненадващи причини, които могат да са виновни за вашето неразположение.

Неудобен сутиен

Много е важно какво бельо носите. То трябва да бъде от естествени материи, удобно и подкрепящо, когато става въпрос за сутиен. За дамите, които са с голям бюст е много важно да намерят правилния сутиен, който да повдига и поддържа бюста. Когато носите удобно и подкрепящо бельо, то ще държи гърдите ви по-близо до тялото и по този начин ще избегнете болките в гърба. От друга страна стягащият и не по размер сутиен също може да е причина за болките в гърба.

Тютюнопушене

Тютюнопушенето е също причина, която може да доведе до болки в гърба или поне така смятат финландски учени. Според тях употребата на цигари предизвиква болките в гърба, тъй като пушенето намалява кръвоснабдяването на гръбначния стълб. Смята се, че пушачите са два пъти по-изложени на риск от болки в гърба за разлика от тези, които никога не са пушили.

Носите неудобни обувки

Високите токчета са причина за болки в краката, за контузии, за изкривяване на стъпалото, нарушаване на стойката и болките в гърба. Ако сте от дамите, които предпочитат ниските обувки, трябва да знаете, че те също не са препоръчителни, защото не дават нужната опора на тялото. Специалистите препоръчват да се носят обувки, които да прилягат добре на свода на крака и да са с височина на тока от 2 до 3,5 см, когато се придвижвате предимно пеш.

Свързани статии

Неудобен стол

Това е една от най-честите причини за болките в гърба. Седенето цял ден на неудобен стол натоварва повече гърба, отколкото, ако стоите прави. Това, което трябва да направите е да си осигурите удобен стол за работа или да използвате мека и удобна възглавница, която да ви поддържа в правилна стойка. Препоръчително е да се раздвижвате на всеки половин час.

Дамските чанти често са пълни с какви ли не принадлежности, които ги правят тежки и неудобни за носене. Ако предпочитате да носите чантата си през рамо и се оплаквате от болки в гърба, това може да е една от причините, тъй като тежките чанти променят кривата на гръбначния стълб. Опитайте се да не носите по този начин чантата си. Освен напрежение в гърба, подобни модели чанти ви карат да отпуснете стойката си и да ходите леко прегърбени. Носете чантата си на едно рамо или в ръка.

Коментирай