Здраве и красота

Как да поправим разваления лак?

Трикове за онези, които нямат време за маникюр

10.01.2014г. / 15 40ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

Много жени нямат време да обръщат голямо внимание на маникюра си, особено ако са домакини. Някои не сменят лака си цяла седмица, докато не се изтърка от само себе си, или просто оставят ноктите си в естествения им вид.

Ако сте работеща жена и нямате време да ходите на маникюрист през няколко дни, ето няколко начина да се справите с разваления лак.

Лакът ви е стар и не засъхва особено бързо. Ако закачите ъгълчето и лакът се набръчка, просто оближете връхчето на пръста си и побутнете леко. Това ще приведе лака в нормален вид, докато изкарате деня.

Ако лакът ви се издълбава и остават дълбоки резки, по-добре слагайте топ лак отгоре. Той предотвратява развалянето и спомага за по-бързото изсъхване.

Изцапани кожички – отстранявайте излишното количество лак, което е полепнало странично по кожичките с помощта на тампон, напоен в лакочистител.

Свързани статии

За да си спестите време и разочарования, когато сваляте лак с брокати, използвайте станиол. Триенето само с напоен памук не помага, а само ви изнервя. Затова вземете напоения памук, изрежете парченца станиол. Поставете памуците около пръстите си и ги увийте в станиола. Оставете така да подейства 5 минути и ще се убедите колко лесно пада след това брокатът.

За да изсъхне лакът ви по-бързо, потопете пръстите си в студена вода. Тя стяга лака и го кара да засъхне доста по-бързо.

Ако лакът е стар и е станал прекалено труден за намазване, разтяга се и засъхва преди да сте го нанесли, добавете няколко капки лакочистител.

Получават се балончета по лака? Вместо да разклащате бутилката преди да нанесете, затоплете я между дланите си. Разтрийте няколко пъти шишенцето. А за най-сигурен резултат оставете шишенцето с лака за 15 минути в хладилника преди да се лакирате. Така няма да се появят мехурчета.

Коментирай