Здраве и красота

Кои храни да приемате преди консумацията на алкохол и защо?

Пресни плодове и...

28.01.2014г. / 16 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Консумирането на алкохол трябва да бъде с удоволствие и мярка. Причината за бързото напиване обикновено е не само приемането на големи количества алкохолни напитки, но и пиенето на празен стомах.

Има няколко здравословни храни, които е добре да консумирате преди алкохола. Те ще изградят защитен слой върху червата и стомаха, ще доставят важни витамини на организма и могат да предотвратят махмурлука, който иначе не би ви се разминал на следващия ден.

Кисели краставички

В дните, когато не планирате парти и консумация на алкохол е добре да ограничите техния прием, тъй като съдържат много сол. Но ако хапнете от тях преди да пиете алкохол, те ще доставят на организма необходимото количество електролити. В случаите на препиване, киселите краставички могат да намалят махмурлука.

Хумус

Това е полезна храна, богата на много витамини и минерали. При консумацията на алкохол организмът изчерпва голяма част от важния витамин B. Специалистите съветват да хапвате хумус, който е естествено богат на този витамин.

Сирене

Отново здравословна храна, която се препоръчва преди приема на алкохол. Ако след препиване имате тежък махмурлук, сиренето ще ви помогне да го понесете по-лесно.

Аспержи

Аспержите имат много ползи за здравето и са мощен афродизиак. Богати са на аминокиселини, които помагат за метаболизиране на алкохола и в същото време защитават клетките на черния дроб.

Свързани статии

Плодове

Плодовете са богати на витамини и минерали и са с високо съдържание на калий, който помага да се поддържа правилен баланс на телесните течности. Консумирането на свежи плодове е един от здравословните начини, с които може да предотвратите махмурлука.

Зехтин

Преди да посегнете към чашката алкохол, може да вземете една супена лъжица зехтин. Вкусът не е особено приятен, но ще ви спаси от махмурлука. Освен това полезното маслиново масло осигурява защитен слой на стомаха и червата и това ще ги предпази от вредното въздействие на алкохола.

Коментирай