Здраве и красота

Кога е точното време за крема против бръчки?

За красива кожа с по-малко бръчки

23.01.2014г. / 14 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

През различните етапи от живота на жената кожата на лицето й се нуждае от специфични грижи. Нещо, което вълнува всяка жена е анти стареещата грижа. Често дамите не са добре информирани или сами избират кремовете си за лице, които често се оказват неподходящи. Кога е най-доброто време за закупуването на първия крем против бръчки?

Ако сте от 20 до 29-годишна възраст

В този период не е необходимо използването на класически кремове против бръчки, а е важна превенцията, за да намалите преждевременните признаци на стареене. Хубаво е да използвате овлажняващ крем със защитен фактор 30, който да предпазва лицето ви от UVA и UVB слънчеви лъчи.

Препоръчва се използването му през цялата година. Вечер също е необходимо да нанасяте нощен овлажняващ крем, който ще достави на кожата ви необходимите хранителни вещества и ще забави появата на бръчки. Много млади жени използват кремове против стареене, които не са подходящи за тях и това може да има обратен ефект върху кожата.

През 20-те години кожата на лицето има различна структура, в сравнение с по-късните години. През този период тя е по-еластична, така че не и трябва допълнителна помощ за производството на колаген. Използването на силни кремове в тази възраст може да доведе до редица кожни проблеми.

Трийсетте години

Вече сте забелязали първите фини бръчици, които са се появили. Това подсказва, че е време да си закупите и крем против бръчки. Необходим ви е продукт, който да овлажнява, да има защитен фактор. ( за дневните кремове). Дневният крем е добре да бъде по-лек и не бива да забравяте, че кожата ви се нуждае и от нощна грижа.

Изберете и лек лосион за околоочния контур, като тези продукти освен овлажняващи често имат и съставки, които намаляват подпухналите очи с тъмни кръгове под тях. Хубаво е през седмица да правите лек пилинг на кожата на лицето, което допълнително почиства кожата от мъртвите клетки.

Свързани статии

Купувайте кремове, които са обогатени с витамини С и Е, с плодови киселини, защото те помагат за производството на колаген, което е важно за еластичността на кожата. Има разнообразни продукти, съдържащи алое вера, хиалуронова киселина, липиди и аминокиселини като пептиди и серамиди, които поддържат кожата хидратирана.

Четиридесетте години и след това

Ако сте започнали от по-ранна възраст с грижите за кожата на лицето, тя би трябвало да има по-малко бръчки, отколкото ако не сте полагали всекидневни грижи за нея. След този период стареенето на кожата няма как да се предотврати, но може да се забави.

Ще трябва да използвате козметика против бръчки като отново ще ви трябват дневен, нощен крем и крем за околоочен контур. Също така се препоръчва и използването на серум против стареене на кожата.

Как може да предотвратите преждевременното стареене на кожата ?

  • С прекратяване на пушенето
  • По-малко стрес
  • Здравословно хранене
  • Редовна физическа активност
  • Достатъчен дневен прием на вода
  • Избягване на бързи диети
  • Повече сън
  • С редовното прилагане на разкрасителни маски върху лицето
  • С редовни посещения при козметик
Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
pipinana ( преди 10 години )
da be da na gionsurat kato men i zlato da namaaje6 vse sam si ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар