Здраве и красота

Танци на пилон за стегнато и секси тяло

Повишавате увереността си

06.02.2014г. / 17 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Когато чуете танци на пилон, най-вероятно първото нещо, за което се сещате е полуголо женско тяло, което се увива еротично около пилон. Отдавна танцуването около пилон не е само вид еротичен танц, който може да гледате в някои нощни клубове, а начин да оформите стегнато и секси тяло.

Танците на пилон, които навлизат все повече и у нас като вид физическа активност са голям набор от физически упражнения, които подобряват мускулния тонус, подобряват стойката, повишават издръжливостта, гъвкавостта и помагат да свалите излишните килограми.

В едно скорошно проучване били анкетирани около 600 жени, които посещават часове по танци на пилон. От тях 85 % споделят, че тази активност им помага да бъдат по-силни, но и също така се чувстват по-секси и уверени в телата си. Усещат се по-чувствени и сексуалният им живот значително се е подобрил.

Как работят танците на пилон за вас и вашето тяло?

Изгаряте излишни калории

Танците на пилон могат да допринесат за значителната загуба на калории и особено когато се комбинират с друг вид физически упражнения. За едно посещение в спортната зала за танци на пилон може да изгорите около 250 калории.

Изграждат и тонизират мускулите

В едни от първите упражнения трениращите се учат как да крепят цялото си телесно тегло с една ръка. Така работите както за горната част на тялото си, така и за засилване на коремните мускули. Повечето упражнения, които се правят при танците на пилон като изкачванията по металната тръба например работят усилено за оформяне на едни стегнати бицепси и трицепси.

Увеличават гъвкавостта

Ако до този момент не сте били в състояние да докоснете пръстите на краката си без да свивате коленете, то с танците на пилон ще подобрите значително гъвкавостта си. Трениращите дами работят за подобряването на техния обхват на движение, баланс и координация.

Свързани статии

Повишавате увереността си

Само след няколко посещения в спортната зала вие ще се чувствате по-уверени в себе си. По време на тренировка тялото ви отделя хормона ендорфин, който ви кара да се чувствате добре. С течение на времето самочувствието ви значително ще се повиши, защото не само ще се чувствате по-секси, но и ще се държите и изглеждате по този начин.

Облеклото за този спорт е непретенциозно. Трябва да е удобно и памучно като материя. Най-често трениращите дами обличат къси спортни панталонки и потник. Вижте и краткото видео, показващо танца на пилон като новата любима активност на жените.

Коментирай