Здраве и красота

Знаци, че сте избрали грешния сутиен

Сутиените, освен красиви, трябва и да са удобни

22.02.2014г. / 09 04ч.
Илияна Николова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Сутиените са един от най-важните аксесоари в гардероба на една жена. Много е важно сутиенът да е с правилната кройка и размер, за да прави бюста още по-апетитен и красив. Така стойката и фигурата ви изглеждат много по-елегантни, от което самочувствието ви се повдига.

Сутиените, освен красиви, трябва и да са удобни преди всичко! Най-честата причина за неудобството от носенето на сутиен е, че го използвате прекалено дълго, без да си давате сметка как тялото ви се е променило. Отслабване или напълняване, раждане – това са все фактори, заради които е добре да се замислите дали старият ви сутиен все още ви пасва добре!

Ето някои от най-честите признаци, че сутиенът ви може да е с грешния размер или модел за вас!

Не трябва да се виждат вдлъбнатини

Ако чашките на сутиена имат вдлъбнати участъци, това най-вероятно се получава, защото той ви е прекалено стегнат. Изберете по-голям размер на колана на сутиена. Ако чашката ви е по-тясна – сменете модела. Но имайте предвид, че чашката трябва да стои гладко по бюста и под блузата.

Подутини в сутиена

Това се дължи на факта, че сутиенът ви е прекалено голям. Ако подутините изглеждат така, сякаш гърдите ви не изпълват чашките – вземете по-малък размер чашка. Друга причина за този проблем може да е, че перете сутиена в пералната машина. Често тя причинява увреждания по чашките.

Чашките на сутиена се качват нагоре

Този проблем е често срещан – презрамките са прекалено хлабави и чашките се качват прекалено нагоре или се изхлузват. Коригирайте степените на презрамките. Те трябва здраво да подкрепят чашките на сутиена. Ако ластиците на презрамките са пренатегнати, най-вероятно имате нужда от нов сутиен.

Свързани статии

Коланът се извива в дъга на гърба

Коланът на сутиена трябва да е прав, успоредно спрямо земята. Ако това не е така, значи има проблем със сутиена. Причината може да е, че презрамките са прекалено пренатегнати или че сутиенът ви е прекалено голям размер. Пробвайте с един номер по-малък!

Гърдите ви „преливат“от чашките

Ако това е така е ясно, че сутиенът ви е малък. Задължително е да вземете по-голям размер чашка, тъй като прекаленото притискане на гърдите би могло да доведе до проблеми в тъканта. Чашката на сутиена трябва непременно да обгръща целите гърди!

Сутиенът причинява болка

Това е лош знак, който подсказва, че това определено не е вашият сутиен! Много често жените си мислят, че какъвто и сутиен да носят, той винаги ще им причинява неудобства. Това не е вярно! Трябва да се пробват колкото се може повече модели, докато се избере най-подходящият. Това е много важно за здравето на гърдите ви!

Коментирай