Здраве и красота

Упражнения за бързо отслабване и цялостно стягане

Как да отслабнем по-бързо, но да съхраним стегнатата кожа?

13.03.2014г. / 13 16ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Отслабването много често е основен женски проблем. Но с него идва и проблемът със стягането на кожата. Как да отслабнем по-бързо, но да съхраним стегнатата кожа? Следващата серия от упражнения представя чудесна програма за поддържане на бедрата и ръцете, като същевременно е достатъчно енергична, за да свалите килограми за нула време!

Единичен удар с крак

Застанете на колене, облегнете дланите си на пода с изпънат гръб. Веднъж застанали стабилно на 4 крака, започнете да издигате единия си крак изпънат бързо нагоре, като пръстите и ходилата сочат навън. Като прибирате крака го правете диагонално, за да удължите напрежението. Правете по 30-40 повторения с всеки крак в 3-4 серии по 10.

Мини клек с разширение

Изправете ръцете си и повдигнете тялото на пръстите на краката. Свийте първо единия крак в коляното и го изведете напред. След това рязко изнесете целия крак, изправен високо над таза – сякаш правите шпагат във въздуха. Направете това с всеки крак по 30 повторения.

Свързани статии

„Дъска“ с махащи ръце и крака

Това упражнение, наречено „дъска“, има за цел да стегне горната част на гърба, гърдите, страничните мускули на торса, таза и бедрата.

Участват много групи мускули, затова е изключително полезно за цялостно стягане, но е и по-силово. Застанете в поза като за лицеви опори. Започнете да правите резки махове с левия крак и противоположната ръка (дясната), като опората ви остава на другите крак и ръка.

Разтягане, огъване и ритник

Целта на това упражнение са гръдният кош, коремът, прасците и бедрата.

Започнете в стартовата позиция на 4 крака, като единият крак е изпънат с опрени на пода пръсти. Втори етап – свийте крака в коляното без да допирате на пода. Трети етап – направете силен мах, изпъвайки крака нагоре, като същевременно свиете ръцете в лактите като за лицева опора.

Направете 30-40 повторения с всеки крак.

Странично подпиране и ритник

Застанете странично, подпрени на свитите си колене и на едната си изпъната ръка. Другата ръка е в отпуснато състояние върху страничната част на тялото. Ако сте застанали първо на лявото си коляно и лявата си ръка, започнете ритник с десния крак до хоризонтално положение.

Упражнението е полезно за раменете, горната част на гърба, таза, външната част на бедрата.

Лицева опора с мах

Застанете в същата поза с опора на дланите. Свийте левия крак в коляното и заемете опора върху коляното, като вдигнете ходилото нагоре. С десния крак започнете да правите махове, започвайки от свито в поза „жаба“ коляно.

Упражнението стяга раменете, гърба, гърдите, корема, дупето и вътрешната част на бедрата.

Коментирай
Свободно време