Здраве и красота

Невероятни употреби на содата за козметични процедури

Превенция на потни петна и лоша миризма

23.03.2014г. / 15 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Stock Xchng

Снимка: Stock Xchng

Содата за хляб е незаменима в кухнята и домакинството. Но тя също така е много полезна и в областта на красотата. Тя е евтин продукт, но с невероятни качества в много отношения. Ето как можете да използвате содата за хляб за разкрасителни процедури!

Превенция на потни петна и лоша миризма

Смесете сода за хляб с малко вода, докато добие консистенция на паста. След това намажете мишниците си с получената паста вместо дезодорант!

Изсветляване на косата

На всяка жена е известно, че косата се нуждае от известна почивка от увреждащите козметични продукти. Содата е чудесен начин да отърсите косата си от стреса и изтощението. Добавете малко количество сода за хляб към шампоана си за измиване. Тя ще даде на косъма свеж, чист вид и ще го предпази от бързо омазняване.

Избелване на зъбите

За да си направите разтвор за избелване на зъбите, смесете една супена лъжица сода с няколко капки вода, до получаване на по-гъста консистенция. Получената смес разтъркайте с пръст или с помощта на четка за зъби.

Можете да добавите сода за хляб и в пастата си за зъби. Това е друг подходящ начин да се възползвате от избелващите й свойства. Резултатите са обещаващи за кратко време. Повтаряйте този процес веднъж седмично за по-сигурно, за да не увредите прекалено емайла.

Съживете кожичките около ноктите

От домакинската работа, а и от прекомерното им изрязване и и избутване, кожичките стават груби, нацепват се и започват да стърчат. С пастата от сода за хляб и топла вода ще си направите чудесна маска за омекотяване и съживяване на кожичките на ръцете.

Свързани статии

Ексфолиант

Содата бикарбонат прави кожата страхотна и напълно почистена от мръсотиите и грима. Просто смесете с малко вода и разтъркайте лицето си за 1-2 минути. Кожата ви ще ви се отблагодари с блясък и красота!

Акне и черни точки

Една чаена лъжичка сода, смесена с чаша дестилирана вода е отлично решение против черни точки и комедони. Преди това можете да си помогнете като си направите парна баня на лицето, за да разтворите порите.

Сух шампоан

Ако нямате време за миене на косата или сте някъде навън, носете си малко сода! Поръсете съвсем малко сода (колкото стотинка) върху косата си. Постойте така няколко минути, след това изтупайте надолу с главата! Мазната коса се съживява за още няколко часа!

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
pepsi kola ( преди 9 години )
ni6to ne sam probvala i neznam dali e viarno vsi4ko koeto se pi6e
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Desi ( преди 10 години )
Да, аз съм пробвала може би половината от тези неща и действат така, както са описани!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )
така е, дава резултат. браво за хубава статия, пускаите повече такива
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
sunshine ( преди 10 години )
0 rate up comment 1 rate down comment
!!! ( преди 10 години )