Здраве и красота

Как да премахнете жълтите петна по ноктите

С помощта на лимонов сок

02.04.2014г. / 13 31ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Най-често пожълтяването на ноктите се дължи на цветните лакове, които нанасяте или също така се среща и при тези от вас, които са пушачи. Жълтите нокти често могат да подсказват и за здравословен проблем или гъбична инфекция по тях.

В тези случаи се налага консултация със специалист и адекватно лечение на проблема. В останалите случай, когато жълтите петна са повърхностни има няколко домашни грижи, които могат да помогнат да възвърнете техния розов цвят.

Лимонов сок

Изцедете сока на един или два лимона. Накиснете ноктите си в него или с помощта на памучен тампон ги намажете. Оставете да действа около 10-15 минути, след което изплакнете с вода. Правете тази процедура всеки ден до получаване на желаните резултати.

Кислородна вода и сода за хляб

Готварската сода има избелващо действие не само върху материи и кожата ви, но и върху ноктите. В купичка сложете 1 супена лъжица кислородна вода с 1/2 супена лъжица готварска сода. Разбъркайте добре и с помощта на памучен тампон намажете ноктите с тази смес.

Оставете да действа около 3 минути и след това изплакнете с вода. Правете процедурата през ден до получаване на желаните резултати. При необходимост след изплакването нанесете хидратиращ крем.

Свързани статии

Нанесете избелваща паста за зъби

Както знаете, избелващите пасти премахват повърхностните петна по зъбите, ето защо те могат да помогнат и за подобряването на цвета на ноктите когато петната по тях не са интензивни. Нанесете паста за зъби върху ноктите с леки масажни движения. Оставете да подейства 2-3 минути и изплакнете.

Леко полиране на ноктите

В грижата за добрия маникюр често използвате пили за нокти. Те се предлагат в разнообразни варианти и в повечето случаи се използват за различни цели. За да премахнете повърхностното оцветяване на нокътя, вземете полираща пила. Нежно минете засегнатите нокти и след това нанесете заздравител за нокти.

Снимка: photl.com

Коментирай