Здраве и красота

Какво топи бързо килограми?

Добавете към менюто си кокосово масло, кокосов орех или кокосова вода

10.04.2014г. / 10 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Загубата на тегло най-често зависи от това какво консумирате, кога и как, както и дали спортувате. Въпреки това много специалисти препоръчват да се добавят определени натурални съставки към менюто, които подпомагат метаболизма. Вижте някои от тях (ако имате здравословни проблеми, задължително се консултирайте с лекар преди да започнете техния прием!)

Кокосово масло

Кокосовото масло все по-често започва да бъде включвано в диетичния режим на много хора, които се стремят да постигнат добра фигура. То има нисък гликемичен индекс, задейства метаболизма и поддържа добри нива на кръвната захар. Към полезното кокосово масло може да добавите и дори да го замените с ядка от кокосов орех или кокосова вода.

Алое вера

Билка, която има широк спектър на приложение. Алое може да помогне не само да детоксикирате тялото си, но и да подобрите храносмилателната система. Ето защо то често се включва в диетите под формата на здравословна напитка.

Сибирски женшен

Ако искате да загубите ефикасно излишните килограми, добавете тази билка към менюто си. Сибирският женшен помага да стабилизирате кръвната захар, а също така намалява и апетита към сладки храни. Той ще подобри вашата физическа издръжливост, което е важно, когато тренирате активно, тонизира и хармонизира хормоналната система.


Ламинария или морско зеле

Ламинарията е богата на йод, фосфор, витамин А, витамини от групата В. Подобрява храносмилателната система и регулира дейността на щитовидната жлеза, което от своя страна подобрява и метаболизма.

Ефедра

Билка с много ползи, но с противопоказания да се приема от пациенти с проблемна щитовидна жлеза, както и за такива, които имат проблеми с нервната система. Ефедра повишава метаболизма и помага на организма да изгори мазнините по-ефективно и повишава енергията.

Свързани статии

Зелен чай

Зеленият чай съдържа антиоксиданти, които помагат на организма да изгаря мазнините изключително бързо. От друга страна, за да подпомогнете работата на тези антиоксиданти е важно да обърнете внимание и на храненето.

Дори и най-мощната билка, подправка или храна няма да има този ефект, ако консумирате пържени, тестени и сладки храни. Загубата на килограми е въпрос на дисциплина. Ако за определен период от време правите физическа активност по 30 минути на ден, изключите от менюто си нездравословните храни и пиете всекидневно по две-три чаши зелен чай, веднага ще забележите резултатите.

Лют червен пипер

Лютите подправки като черен пипер, червен пипер, джинджифил са известни със своите активиращи метаболизма качества. Благодарение на пикантните подправки вие увеличавате и приема на вода, което е много важно за задействането на метаболизма. Затова добавяйте всекидневно по малко от тях към менюто си.

Снимка: photl.com

Коментирай
5 rate up comment 0 rate down comment
Вера ( преди 10 години )
глупости! отслабването не се крие в гладуването, а в умереното хранене!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 2 rate down comment
jujka06 ( преди 10 години )
Абе ако не спреш да ядеш, нищо не помага, опитвала съм почти всичко
отговор Сигнализирай за неуместен коментар