Здраве и красота

Сутрешни трикове, които помагат за отслабване

Добавяйте канела към закуската си

12.04.2014г. / 09 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Когато искате да свалите по-бързо излишните килограми, често пренебрегвате малките детайли, които въпреки, че ви се струват незначителни, дават тласък на метаболизма. Вижте няколко трика, които, ако правите редовно сутрин, ще отслабвате значително по-лесно и бързо.

Започнете деня си със здравословно смути или плодов микс

Стартирайте деня си като си приготвите здравословно смути. Може да комбинирате пресни плодове и зеленчуци с малко мляко, спирулина или да не добавяте от тях. Хубаво е тези здравословни напитки да съдържат повече плодове, богати на вода. Това ще даде един хидратиращ старт на деня ви и ще ви държи сити. Подобни шейкове или фрешове може да приемате и между здравословната закуска и обяда.

Чаша топла вода с лимон

Топлата вода с лимон е здравословен старт стига да не се прекалява с нея и да не я приемате на празен стомах. Ако сутрин изпитвате голям апетит, за да го намалите, добавете съвсем малко сол към лимонената вода.

Добавете канела

Канелата е една от най-добрите подправки, когато искате да поддържате стабилни нива на кръвната захар и да дадете тласък на метаболизма си. Добавяйте от нея към чая, закуската и плодовите шейкове.

Свързани статии

Правете гимнастика

Много хора предпочитат сутрешната тренировка не само, защото ги тонизира, но и защото това спомага за по-бързата и ефективна загуба на килограми. Ако сутрин не приветствате ходенето в спортната зала, правете лека гимнастика. Пак е някакво начало.

Намалете захарта

Сутрин нивата на кръвната захар са най-високи. Това се отразява и на метаболизма ви. Ето защо е добре да не започвате деня си добавяйки захар към кафето или закуската. Ако закусвате с мюсли, не подслаждайте със захар, а с мед и то в малки количества.

Правете сауна

Сауната е чудесна грижа, която помага да релаксирате, да изхвърлите токсините и да започнете деня си по-бодри. Правейки сауна 3 пъти седмично рано сутрин, вие ще увеличите шансовете си за по-бързо сваляне на килограмите.

Снимка: photl.com

Коментирай