Здраве и красота

Защо танците са подходящи за отслабване?

Стягат кожата, подходящи са за отслабване, а и са забавни!

30.04.2014г. / 08 45ч.
Илияна Николова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Танците са превъзходен начин да разпуснете и да се освободите от стреса, да се забавлявате с приятели, да завържете нови познанства, дори любови, но могат да бъдат и чудесен начин да отслабнете и да поддържате фигурата си елегантна и стегната.

Танците в комбинация с подходяща здравословна диета са една от най-подходящите „тренировки“ за сваляне на килограми, а и не само – движението под ритмичните звуци тренира всички основни групи мускули в цялото тяло, което стяга, извайва и бори целулита!

Загубата на тегло чрез танци варира при различните хора. Значение на първо място има индивидуалният индекс на телесна маса, както и скоростта и особеностите на метаболизма.

Танците са форма на физическа активност, както всяка друга, но освен това са и далеч по-забавни! Подбирането на стъпките в определен динамичен ритъм е своеобразна кардиотренировка, която активизира силно обмяната на веществата и преспокойно може да се сравни с тичането, спортното ходене, плуването и карането на велосипед по брой изгорени калории.

Това се обяснява с факта, че извършването на точно определени адекватни движения дава възможност на тялото да изгори достатъчно голям брой калории за определен период от време.

Свързани статии

Чрез енергичното танцуване се увеличава сърдечната честота и затова танците са напълно заслужено сравними с тренировките във фитнеса. Но танците се считат за по-умерен вариант на натоварване, защото няма тези силови упражнения и вдигане на тежести, каквито има във фитнеса, а независимо от това важните групи мускули се тренират не по-малко.

Танците също така могат да бъдат форма на аеробно упражнение. Двайсет до трийсет минути на ден редовна тренировка по танци ще ускори загубата на тегло. Танцуването също така намалява риска от развитието на деменция в по-късен етап.

Бавните танци като валс и фокстрот са много подходящи за извайване на долната част на тялото, защото имат широк разкрач при стъпките, което напряга седалищните мускули, като ги стяга. Ръцете също се повлияват много добре при тези стилове танци заради продължителния стоеж в разтворена поза. Това помага да се стегне висящата кожа в долната част на ръката.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати