Здраве и красота

Ежедневни навици, които пречат на съня

Пиете алкохол преди лягане

20.07.2014г. / 16 06ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Всеки един от нас се нуждае от определени часове сън, за да се възстанови физически. Специалистите препоръчват да си осигуряваме между 7 и 9 часа здравословен сън. Когато сме отпочинали, ние сме в добро настроение, мотивирани сме, по-спокойни и продуктивни.

Но често забравяме, че ежедневните навици могат да нарушат качеството на съня и това да влоши нашия ритъм. Обърнете внимание на тези навици и ги променете, така че да имате винаги пълноценен сън.

Лягате си стресирани

За някои стресът е ежедневие. Но това ежедневие може да се превърне в един порочен цикъл, който да наруши качеството на съня ви. Справянето със стреса е задължително. Когато сте имали натоварен ден, отделете си малко време само за вас.

Посетете терапия с масаж, послушайте любимата музика, направете си релаксираща вана. Това ще ви помогне да забравите за проблемите и да заспите лесно.

Лягате си гладни

Вечният спор дали да се яде преди сън или не, може да бъде причина вие с часове да се въртите в леглото и да не може да заспите. От друга страна спазването на диети също може да бъде причина да усещате глад и това да попречи на съня ви.

Половин час преди лягане хапнете малка здравословна закуска. Това няма да навреди на фигурата ви и ще ви помогне да спите спокойно. Тук може да видите няколко идеи за късни закуски, които ще помогнат и да запазите фигурата си.

Свързани статии

Тренирате късно вечер

Нощно време, когато спим, телесната ни температура се понижава. Когато тренирате вечер, тази телесна температура се повишава, което стимулира сърцето, мозъка и мускулите. Редовните физически упражнения могат да помогнат за това да имате спокойна нощ, но тренировката ви трябва да бъде най-рано три часа преди сън, не и по-късно.

Пиете алкохол преди лягане

Противно на общоприетото схващане, че алкохолът може да помогне да заспите по-бързо, той може да наруши качеството на съня ви. Когато консумирате алкохол преди лягане, сънят ви ще бъде неспокоен, а на сутринта ще бъдете по-уморени и дехидратирани.

Затова не приемайте алкохолните напитки като средство за борба с безсънието. Ако все пак искате да пийнете вечер чаша вино, направете го поне два часа преди лягане.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Ани ( преди 9 години )
стресът е най-големият бич!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар