Здраве и красота

Бързо избелване на зъбите в домашни условия

Какво освен ягоди може да избели усмивката ви?

12.08.2014г. / 13 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Бялата, здрава и красива усмивка винаги ще е на мода. Някои от любимите храни и напитки обаче могат да скрият част от нейния блясък. Но с помощта на няколко трика, в домашни условия, отново можем да си върнем нейната белота.

Ако досега сте използвали ягоди, лимон и готварска сода, за да подобрите усмивката си, вижте какво още може да ви бъде от полза. 

Портокалови кори

Не само корите на банана действат избелващо върху зъбите. Измийте и обелете един портокал. Натъркайте с вътрешността на кората зъбите си и оставете за няколко минути (или цяла нощ) да подейства, а след това изплакнете устата с вода.

Може да ползвате и сушени портокалови корички направени на прах, които да добавяте към пастата за зъби всеки път при миенето. Витамин С, който се сдържа в цитрусовия плод ще помогне за избелването на зъбите и също така ще подобри здравето на венците. 

Босилек

Босилекът също има избелващи свойства и помага за защитата на венците от проблеми, като пародонтоза. За да постигнете бяла и искряща усмивка с босилек, ще ви трябват няколко сушени листа от билката.

Направете ги на фин прах и добавяйте от тях към пастата за зъби. Друг вариант е да направите паста от сушени и листа босилек (предварително направени на прах) и синапено семе. С тази паста третирайте зъбите, оставете за няколко секунди да подейства и изплакнете устата с вода. 

Свързани статии

Ябълки 

Яденето на хрупкава ябълка може да избели по естествен начин зъбите ви. Хапвайте всекидневно по една сочна ябълка. Благодарение на своята киселинност тя спомага да имате здрави зъби, намалява образуването на плака.

Може да си направите и пюре от ябълка и да го нанесете с леки масажни движения върху зъбите си. Правете тази процедура два пъти дневно. 

Алое вера

Алое вера се смята също за ефективно средство за избелване на зъбите. То намалява наличието на бактерии в устната кухина, подобрява здравето й и освежава дъха. Най-лесният начин да се възползвате от неговото действие, е като закупите паста с алое.

По желание може да добавите и малко готварска сода към пастата при някои от измиванията.


Коментирай
Свободно време