Здраве и красота

Триковете на дълготрайното червило

Основните стъпки за красиви устни

29.09.2014г. / 14 39ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Едно от най-големите притеснения на жените, ако са отделили достатъчно много време на създаването на перфектните, плътни устни с червило, е тяхното запазване. Безспорно, винаги имаме едно наум при отпиването от чашата, използването на вилицата и всичко, което изисква някакъв, дори и минимален допир.

Каква е тайната на перфектно нанесеното червило и как да удължим неговата дълготрайност?

Балсам за устни

Липсата на хидратация може да съсипе изцяло вида на червилото, тъй като изсъхването на устните е основната причина за концентриране на по-голямо количество върху отделни части, роненето и избледняването на петна. За да избегнете това, подсигурете си задължително балсам за устни, който можете да нанасяте с малка клечка за уши, както върху червило, така и като основа.

Молив за устни

Задължителната част от поставянето на червило е предварителното очертаване на устните с молив. Това освен че ще създаде ефект на „устни за целуване“, ще улесни значително самото нанасяне на червилото, независимо дали използвате течно или твърдо, тъй като единственото, което трябва да направите е да следвате предварително поставената от вас линия. След всяко хранене е добре да проверявате състоянието на молива и при нужда да повторите.

Гланц за устни

Едно от най-големите предимства на козметичната индустрия, когато става въпрос за устни, е гланцът. Благодарение на този продукт, лесно и бързо можем да създадем оптична илюзия за плътност и мекота, само чрез нанасяне на малко количество върху основата на устните.

Суха кърпичка

В случай, че не използвате гланцове или просто преди тяхното поставяне, след като вече сте нанесли червилото, използвайте суха хартиена кърпичка, върху която да притиснете устните. По този начин ще постигнете естествено „запечатване“ на цвета и неговата дълготрайност.

Кокосово масло

Почистването на червилото е също толкова важно, колкото и неговото поставяне, защото по този начин се грижите за така важната основа. Използвайте малко количество кокосово масло, нанесено в малко количество върху памучен тампон и масажирайте леко устните. Внимавайте с натиска, тъй като устните са една от най-чувствителните части на лицето и могат лесно да бъдат наранени.

Коментирай