Здраве и красота

Етеричното масло от чаено дърво и удивителните му ефекти

Кожата, косата и ноктите блестят!

30.09.2014г. / 11 10ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Няма жена, която да не иска кожата, косата и ноктите й да блестят от здравина и свежест! Просто няма!

Козметичните процедури често (да не кажем винаги) са много скъпи и не всяка дама може да си ги позволи. Затова има натурални средства, които могат да се използват у дома и които не струват чак толкова скъпо.

Едно от тези средства е етеричното масло от чаено дърво.

Какви свойства притежава то?

Чаеното дърво произхожда от Австралия и и притежава изключителни антибактериални свойства. То е естествен дезинфектант, който се е използвал като антисептик още от древни времена от местните племена в Австралия.

Неговите качества са известни и до днес. Именно заради тях етеричното масло от чаено дърво се използва в много козметични продукти за подхранване на кожата, косата и ноктите. То има мощни противогъбични и антибактериални свойства.

За какво можете да използвате етеричното масло от чаено дърво?

Акне

Тъй като е силен антисептик, маслото от чаено дърво ефективно убива бактериите по кожата, причиняващи акне и много добре облекчава симптомите на възпаление, сърбеж и зачервяване, с които е характерно акнето.

Просто го нанасяйте на лицето си вместо подхранващ лосион всяка вечер и ще забележите резултата след няколко седмици. А и производството на себум ще намалее значително.

Нокти

Етеричното масло от чаено дърво укрепва слабите и чупливи нокти като им придава здравина и лъскав вид. Накиснете нотките си в масло от чаено дърво за няколко минути. Правете тази процедура 2-3 пъти седмично върху добре почистени нокти.

Гъбички по ноктите

Гъбичките по ноктите са много упорит проблем, който се лекува трудно и продължително. Маслото от чаено дърво е много подходящо помощно средство в този случай, което ще ускори оздравителния процес.

Мажете по няколко капки от маслото всеки ден преди лягане.

Враснали косми

Всички жени са се сблъсквали с този неприятен проблем. Но на помощ идва етеричното масло от чаено дърво. Капнете няколко капки от него директно върху засегнатата област. Кожата омеква и прави израстването на косъма много по-лесно.

Свързани статии

Лек срещу въшки

Немного хора знаят, но това масло може да се използва и като лек срещу тази неприятна напаст. Малките деца често хващат въшки и така цялото семейство може да се зарази. В случай, че пострадате от този неприятен проблем, знайте, че не само отвратително смърдящите газ, мас и оцет са полезни срещу въшки.

Можете да се възползвате от полезните ефекти на чаеното дърво. Намажете обилно косата с етеричното масло и втривайте с масажни движения. Оставете да подейства за 5 до 10 минути и изплакнете.

Възпалено гърло

Заради противовъзпалителните си свойства маслото от чаено дърво може да се използва и като средство за лечение на възпалено гърло. В никакъв случай не го пийте!

Кипнете вода за инхалация в една тенджера и капнете няколко капки от маслото. Парите, които се отделят от отварата имат силен положителен ефект върху възпаленото гърло и облекчават симптомите на грип и настинка.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Симона ( преди 9 години )
От известно време използвам това масло, тъй като има проблемна кожа и честа поява на циреи, препоръчвам Ви поодукта на Ревита. Ефектът е налице!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар