Здраве и красота

Как да се справим с кожата през студените дни?

Лесни и основни съвети

19.01.2015г. / 15 16ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Независимо дали прекарахте празниците у дома или на някое изключително топло и слънчево местенце, рано или късно се налага да се справяте с твърде ниските температури.

Магията на зимата сякаш си отиде със свободните дни и на нейно място дойдоха проблемите на сезона – суха, раздразнителна и зачервена кожа.

Особено изострени са случаите при дами, които и без това се причисляват към чувствителния тип.

За щастие обаче ще споделим с вас най-основните начини, с които да предотвратите появата на неприятните „ефекти“.

Започнете да ги прилагате и ще усетите разликата веднага.

Свързани статии

Крем за лице

Най-добрият начин да се спасите от зимните проблеми с кожата е безспорно хидратацията. Единственият помощник в борбата със сухата, възпалена и зачервена кожа е кремът за лице, който задължително трябва да бъде съчетан спрямо индивидуалните ви характеристики.

Добре е да закупите и продукт, който да се грижи за кожата през нощта, за да може да действате непрестанно. Веднъж седмично не забравяйте да използвате хидратираща маска и обещаваме, че няма да усетите кога е станало лято.

Стойте далеч от всички прахообразни формули

Пудрите и прахообразните ружове са чудесен избор за летните ви козметични визии. Гримът през зимата е добре да бъде или течен, или кремообразен, за да хидратира допълнително.

В противен случай, не просто ще доизсушите вашата кожа, но и ще позволите на козметиката да навлезе в порите ви и да подчертае появилите се бръчки. Предлагаме ви да се спрете на BB крем, който има слънцезащитен фактор.

Използвайте течен хайлайтер

За да се сдобиете с естествен и здрав вид на кожата през най-студените дни, използвайте течен хайлайтер, който да нанесете с подходящ апликатор. Най-добре е да се спрете на мека гъба за грим, за да се получи равномерно и красиво.

Коментирай