Здраве и красота

Как да избелим зъбите в домашни условия?

Малки тайни с достъпни продукти

21.01.2015г. / 14 01ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Бялата и красива усмивка е едно от най-привлекателните неща у една жена. Независимо дали леко ви се е размазала спиралата или не сте с любимата си рокля, щом се усмихнете, мигновено внасяте настроение и променяте начина, по който изглеждате.

С времето обаче зъбите постепенно сменят цвета си от бял към жълтеникав.

Това може да се дължи на няколко причини – от генетика до консумация на определени храни и напитки.

Доказано е, че червеното вино, кафето и тютюнът са сред най-големите вредители както на зъбите, така и на техния цвят.

Кои са обаче продуктите, които влияят в обратна посока и могат да ни помогнат в борбата за белите зъби?

Вижте най-разпространените ефективни начини да върнете снежния цвят обратно в усмивката си.

Свързани статии

Лимони

Лимоните са чудесен пример за продукт, притежаващ избелващо свойство. За да се отървете от жълтеникави нюанси по зъбите, можете или да почистите добре зъбите с лимонов сок или просто да изплакнете с вода с лимон.

Портокали

Корите на портокалите съдържат високо количество калций и витамин C, които се борят с бактериите в устата. Освен това, корите спомагат за премахването на оцветяванията по повърхността на зъбите. Използвайте поне три пъти в седмицата малко парче кора от портокал, с което да търкате добре зъбите.

Ябълка

Някои експерти препоръчват за тази цел задължителното използване на ябълки. Консумацията на плода ще избели зъбите по естествен път, благодарение на киселините, които съдържа.

Ягоди

Ягодите не се намират лесно през всеки сезон, но за сметка на това са изключително добро средство за избелване на зъбите. Смачкайте една шепа ягоди, докато получите паста и я използвайте като втривате по малко количество всяка вечер.

Сода за хляб

Содата за хляб намира широко приложение във всякакви формули на пасти за зъби. Високата цена на някои продукти от този тип се дължи единствено и само на марка, но не и на разлика в състава.

Вместо да давате състояние за избелващи зъбите продукти, отидете до кухнята и се пресегнете към кутийката със сода за хляб. Не просто, че ще направите зъбите по-бели, но и ще премахнете натрупаната плака. Смесете половин чаена лъжичка сода с обикновена паста за зъби и измийте зъбите. Не използвайте повече от два пъти седмично.

Бяла сол

Друга основна съставка в пастата за зъби е бялата сол. И това е с причина. Солта помага за дълготрайното почистване на зъбите и петната по тях. Можете да избелите като нежно изплаквате устата със солена вода.

Коментирай