Здраве и красота

Превантивни мерки срещу акне

Избегнете проблема навреме

23.03.2015г. / 17 00ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Акнето е сред най-често срещаните кожни проблеми както при жени, така и при мъже.

Обикновено заболяванията от този тип са изключително упорити и изискват много голяма инвестиция на време, търпение и средства.

Сред притесненията на жените са основно белезите, които е възможно да останат след успешно проведената терапия, тъй като те съсипват цялостния здрав вид на лицето, деколтето и дори ръцете.

За да не се налага да преминавате през всичко това, представяме превантивните мерки, които можете да вземете.

Подсигурете си спокойствие и красив външен вид.

Свързани статии

1. Вържете косата

Много добра превантивна мярка е да вържете косата си на свободна опашка или кок докато спите. По този начин не само, че ще ви бъде значително по-удобно и ще си спестите постоянното оплитане, но и ще намалите възможността за пренасяне на бактерии.

2. Възглавница

Сменяйте калъфката на вашата възглавница на всеки четири до пет дни. Изпраната и без бактерии горна част не съдържа вредни за кожата замърсявания и ще предотврати раздразнения от всякакъв тип.

3. Починете си

Стресът и неговото натрупване може да се отрази по много неприятен начин върху вашата кожа. Старайте се да релаксирате постоянно и намерете хоби, което да ви дарява с най-безценното – спокойствието.

4. Долу ръцете!

Дръжте ръцете далеч от лицето. Ако имате вреден навик постоянно да почесвате, пощипвате и докосвате лицето, най-добре се опитайте да се отучите. Ръцете са изложени на постоянни замърсявания, които лесно пренасяте върху значително по-нежната кожа на лицето.

5. Противозачатъчни

Някои видове от хапчетата против забременяване, които съдържат естроген, могат да успокоят развиващи се инфекции и проблеми с кожата. Консултирайте се с лекар, ако вече използвате такъв тип терапия.

Коментирай
Свободно време