Здраве и красота

Бани с английска сол помагат за отслабване

Тя елиминира токсините от тялото

02.04.2015г. / 09 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Английската сол е известна със своите невероятни здравословни ползи. Ваните, приготвени с малките вълшебни кристали, спомагат за облекчаване на мускулни болки, ухапвания от насекоми, намаляване на стреса, детоксикиране на тялото, но също и в борбата с излишните килограми.

Как да използвате английска сол за стопяване на излишните мастни натрупвания?

За да намалите обиколката на талията с няколко сантиметра, всеки ден си правете топла вана, в която разтваряйте по 1 супена лъжица английска сол. Постепенно увеличавайте количеството, докато достигнете до две чаши сол на вана.

По желание може да добавяте и няколко капки от любимото ви етерично масло. Ежедневното къпане във вода с английска сол спомага да изхвърлите голяма част от токсините на тялото, което помага за намаляване на излишното тегло. Вижте още няколко варианта на вана с английска сол, които може да пробвате.

Вана с джинджифил и английска сол

Когато джинджифилът се добавя към английска сол, той спомага за отварянето на порите на кожата, като по този начин по-лесно се освобождават токсините.

Добавете 2 супени лъжици ситно нарязан пресен джинджифил в топла вана. След това добавете английска сол (започвайки с по 1 супена лъжица на ден, а след това увеличавайте постепенно количеството). Постойте във ваната около 20-30 минути.

Свързани статии

Вана със сода и английска сол

Във вана с топла вода добавете английска сол и супена лъжица сода за хляб. От двете съставки може да сложите и върху гъбата си за къпане и нежно да обтриете кожата си (обтриването не се прави всеки ден). Останете във ваната около 20 минути.

Вана с оцет и английска сол

В топла вана добавете оцет и английска сол в съотношение 2: 1. Постойте около 20 минути. Ако страдате от мускулни или ставни болки, това ще ги облекчи.

Коментирай