Здраве и красота

3 масла за перфектна грижа за ноктите

Доверете се на маслото от жожоба

08.04.2015г. / 11 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

В продължение на векове натуралните масла са били използвани за постигането на гладка и красива кожа и коса, а също така и за подхранване на ноктите. Днес споделяме 3 масла за перфектна грижа за ноктите.

Масло от жожоба

Маслото от жожоба съдържа микроелементи като цинк, мед, силиций, йод, хром, както и витамини E и B. Лесно се абсорбира от кожата, без да остава мазен филм върху нея. Има изключителни свойства да я омекотява.

Добавяйте от него по няколко капки към ежедневния крем за ръце и нокти. Ако кожичките около ноктите ви са сухи и разрошени, всекидневно с леки масажни движения поставяйте масло от жожоба върху тях.

За да заздравите ноктите и да ускорите растежа им, мажете ги всеки ден с маслото или си правете бани с него, в които сте добавили и малко количество пресен сок от портокал. Баните се правят през ден. Ноктите се потапят за 5-10 минути в сместа, а след това се избърсват само със салфетка или суха кърпа.

Масло от гроздови семки

Маслото от гроздови семки е друго богато на антиоксиданти масло, което е чудесна грижа за здравето и красотата на ноктите. Има лека и немазна текстура и предпазва кожата от преждевременно стареене.

Богато е на флавоноидни комплекси, за които е известно, че играят важна роля в синтезирането на колаген и еластин. Той е чудесен балсам за нокти. Добавяйте от него към крема за ръце и нокти или правете следната грижа:

В купичка сложете малко количество от маслото и съвсем леко го загрейте в микровълновата фурна. След това добавете към него няколко капки пресен лимонов сок. Потопете ноктите си за няколко минути и след това само подсушете ръцете. Правете тази грижа 3 пъти седмично.

Свързани статии

Кокосово масло

Кокосовото масло трябва да присъства в набора ви от козметика за красиви и здрави нокти. Предимствата на това ароматно масло са, че то е богато на средноверижни мастни киселини, хидратира кожата в дълбочина, а някои изследвания показват, че помага при различни инфекции на кожата.

Може да го нанасяте директно върху ноктите с леки масажни движения, да правите маслени бани с него, комбинирайки го с други масла като бадемово масло, масло от нийм или да го добавяте към крема за ръце и нокти.

Коментирай