Здраве и красота

Лимон за красотата

Цитрусът е полезен за кожата, косата и ноктите

15.06.2015г. / 13 02ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

В дните, в които термометърът основно показва градуси в горната си част, няма нищо по-освежаващо от един пресен и студен фреш.

Лимоните имат свойството за секунди да внесат приятно усещане за хлад из цялото тяло и да ни заредят с висока доза витамини.

Това, което е по-любопитно за жълтия цитрус е, че той е много полезен и за нашата красота. Домашните рецепти изобилстват с киселата съставка и обещават изключителни резултати дори и след първия опит.

Представяме ви няколко проблема с красотата, които могат да бъдат решени мигновено с няколко лимона от хладилника.

Ето кои са те.

Свързани статии

1. Черни точки

Ако имате много черни точки, които не можете да махнете с помощта на козметични продукти, лимоновият сок е вашият нов, ефективен приятел. Използвайте памук, напоен с няколко капки от цитруса и внимателно нанесете върху проблемните зони от лицето. Повтаряйте процедурата всеки ден и ще се радвате на бързи и дълготрайни резултати.

2. Несъвършенства и сухота

Вместо да използвате стандартния си овлажнител за лице, насочете се към кухнята и си направете паста от мед и лимонов сок. Поставете получената смес върху лицето, ръцете и краката. Ако пастата е прекалено гъста, добавете няколко капки вода.

3. Тъмни петна

На всеки се е случвало да се сдобие с неприятни тъмни петна около колената и лактите. Тях можете да почистите добре с пресен лимон – високата киселинност ще премахне оцветяването и ще ви върне меката кожа с равномерен тен.

4. Жълти и чупливи нокти

Смесете няколко капки лимонов сок с рициново или бадемово масло. Мазната смес нанесете върху ноктите си и оставете да подейства поне 20 минути. Изплакнете внимателно с хладка вода.

5. Пърхот

Ако имате пърхот или сух, сърбящ и лющещ се скалп, нанесете лимонов сок директно върху кожата на главата и се радвайте на резултата. За да запазите ефекта, използвайте този трик поне три пъти седмично, докато постигнете желаната цел.

Коментирай