Здраве и красота

Направете си сами: Домашен дезодорант

Лесна рецепта за ефективен продукт

14.07.2015г. / 09 45ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

През летните дни един от най-използваните козметични продукти е дезодорантът.

Личната хигиена по време на високи температури изисква значително повече грижи и отделяне на време, за да се радваме на свежест и приятно усещане.

Колкото и невероятно да звучи, откриването на точния дезодорант може да е много сложно. Въпреки че козметичната индустрия буквално залива пазара с разнообразни видове, марки и форми на продукта, не е лесно да намерим такъв, който да не оставя никакви следи по дрехите и да е точно с тази миризма, която харесваме.

Макар че редовно рекламите ни обещават всичко, което търсим, те невинаги отговарят съвсем точно на истината.

Свързани статии

Друга гледна точка е за дамите, които страдат от твърде чувствителна кожа или каквито и да е алергии към дадени съставки.

Домашно приготвеният дезодорант е изключително ефективен и в крайна сметка, дава възможност да прецените сами какво слагате в него и дали то ще ви понесе добре.

Представяме ви рецепта, с която лесно да се справите и вкъщи.

Ще ви бъдат необходими:

  • 3 супени лъжици кокосово масло
  • 3 супени лъжици сода
  • 2 супени лъжици масло от ший
  • Етерични масла (по желание)

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото от ший и кокосовото масло на среден огън, докато почти стане течно. Отстранете от огъня и добавете содата. Разбъркайте добре получената смес и изсипете в стъклен съд за съхранение.

Ако искате да добавите някакъв любим аромат, използвайте няколко капки от етерично масло по избор. Не е необходимо да съхранявате в хладилник, особено ако ще използвате течността в бутилка от дезодорант под формата на стик.

Коментирай