Здраве и красота

Места, които ексфолираме рядко, а трябва да го правим често

Кожата в областта на дупето също трябва да бъде ексфолирана

15.07.2015г. / 09 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Нежното ексфолиране е грижа, от която кожата на лицето и тялото се нуждае. Ексфолирането премахва мъртвите кожни клетки, подобрява циркулацията на кръв и разкрива нова и красива кожа. Има места по нашето тяло и лице, които често пропускаме, когато си правим пилинг. Кои са и защо е добре да ги ексфолираме често?

Устните

Всяка дама иска да има секси изкусителни устни. Но за да бъдат те такива, трябва да се грижите за тях така, както за останалата част от лицето ви. Когато кожата ви е суха и лющеща се, червилото не се нанася добре, а устните изглеждат по-малки, разранени и непривлекателни.

Затова три пъти седмично правете пилинг на устните си. Комбинирайте захар на кристали с малко кокосово масло или зехтин. Масажирайте устните няколко секунди и изплакнете. След тази грижа те ще бъдат меки и пухкави. Не забравяйте всекидневно да нанасяте подхранващ балсам.

Дупето

Фините косъмчета, съчетани с триенето на бельото, дрехите, изпотяването и дългото седене правят кожата неравна. В резултат в областта на дупето се появяват малки пъпчици, които скриват красотата и сексапила. Два или три пъти седмично не забравяйте да ексфолирате дупето. Това ще премахне мъртвите кожни клетки, ще стимулира кръвообращението, което ще намали появата на целулит и ще направи кожата ви красива и нежна.

Лактите

Напукана и суха кожа, която може да оприличите с пилешка? Не, благодаря! Лактите са друго място от вашето тяло, което се нуждае от редовна ексфолиация. Направете си скраб за тяло от стрита морска сол и към нея добавете бадемово масло и други ваши любими етерични масла.

Нанесете пилинга върху влажна кожа и масажирайте минута-две. Правете тази грижа 2-3 пъти седмично, като след нея нанесете подходящ овлажняващ лосион за тяло.

Свързани статии

Коленете

Обърнете внимание и на тази част от вашето тяло. Независимо как премахвате косъмчетата, задържането на мъртви кожни клетки и изтъняването на космите могат да предизвикат образуване на нежелани пъпчици.

Кожата в областта на коленете, също като на лактите, е в състояние да потъмнява и да изглежда непривлекателно. Редовното ексфолиране ще направи тена й равномерен и ще намали появата на враснали косъмчета.

Подмишниците

Срамувате ли се да покажете своите подмишници? Бръсненето или епилацията, носенето на тъмни дрехи, правят кожата по-тъмна и непривлекателна. Ето защо тя също се нуждае от редовен пилинг. Опитайте се да я ексфолирате 1-2 пъти седмично. Ако сте постоянни ще видите колко чиста и свежа ще стане.

Коментирай
Свободно време