Здраве и красота

Природни методи за борба с астмата

Натурални средства при астматичен пристъп и профилактика на астмата

08.09.2015г. / 08 51ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Астмата е нерядко срещано белодробно заболяване. Не е ясна причината за неговото възникване. Но едно е ясно – когато настъпи пристъп, задухът е много силен и въздушният поток бива сериозно нарушен.

Причините за поява на астма могат да са много – алергии, замърсяване на въздуха, респираторни инфекции, емоции, метеорологични условия, химически елементи в храната и напитките, дори някои лекарства могат да отключат остра форма на астма.

Съществуват много форми на лечение на астмата или по-точно на облекчаване на симптомите. Ние ще ви представим природните начини за туширане на задушаващите симптоми.

Джинджифил

Джинджифилът помага в много отношения. Той има противовъзпалителни свойства и потиска възпалението в тъканите на дихателните пътища и освобождава проходимостта на въздушната струя.

В джинджифила се откриват фитохимикали, които действат като потискат механизмите на възпаление.

Можете да смесите джинджифила с различни противовъзпалителни продукти като мед, лимон, сок от нар.

Смокини

Смокините имат завидни хранителни свойства. Те спомагат за отхрачването и насърчават бързото подобряване на състоянието на дихателните пътища.

Когато усетите, че получавате пристъп, хапнете 2-3 смокини.

Можете също да използвате сушени смокини, потопени в чаша вода. Оставете ги да набъбнат за една нощ. На сутринта изяжте смокините и изпийте водата от тях на гладно.

Това лечение е добре да се прилага всеки ден в продължение на няколко месеца. Симптомите на астма ще изчезнат или значително ще затихнат.

Чесън

Чесънът също действа противовъзпалително. Той помага за прочистването на задръстванията в белодробните пътища.

Можете да си направите домашно лекарство от чесън като сварите няколко скилидки в 500 мл прясно мляко. Оставете млякото да изстине до стайна температура за няколко часа и изпийте съдържанието като прецедите млякото.

Кофеин

Кафето помага при астма. Кофеинът действа като бронходилататор. Горещото кафе прочиства дихателните пътища и отпуска спазмите по време на пристъп.

Евкалиптово масло

Чистото евкалиптово масло действа като деконгестант. Проучванията показват, че активното вещество в евкалиптовото масло – евкалиптол, има свойството да намалява производството на слуз и гъст секрет.

Коментирай