Здраве и красота

Ежедневни грешки, които вредят на гърдите

Какво правим сами срещу красотата и здравето на собствените ни гърди?

05.11.2015г. / 13 40ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Женските гърди са символ на красота, нежност, сексапил, но и плодовитост. Тези крехки органи от женското тяло могат да бъдат увредени по всевъзможни начини. За някои дори не сте подозирали!

Има някои неща, които ежедневно правим и които вредят косвено на гърдите. Кои са те?

Преследвате бързи цели за отслабване

Няма жена, която да не иска да изглежда добре. Повечето от нас обаче нямат търпение отслабването да се случи бавно и здравословно. Обикновено спазваме диети, равностойни почти на гладуване, които имат бързи резултати.

Да, вталяваме се, но нашите тела страдат, а заедно с тях и гърдите. Те не само увисват, но губят еластичността на съединителната си тъкан, което може да е предпоставка за поява на локални възпаления, малки бучици, болезненост и напрежение в гърдите.

Не пиете достатъчно портокалов сок

Сокът от пресен портокал, както и от други цитруси, носи на организма витамини С и В. Те са жизненоважни за здравето и поддържането на формата на гърдите.

Ядете чипс, понички, сладкиши и бонбони

Всички тези любими храни са абсолютно забранени, ако искате да имате не само хубава фигура, но и стегнати и красиви гърди. Освен това, трупането на килограми засяга и гърдите. Около тях и най-вече в предмишницата се натрупват тлъстини, които ужасяващо се подават над колана на сутиена. Не искате това, нали?

Снимка: iStock

Пушите доста

Цигарите увреждат гърдите. Не си мислете, че само белият дроб страда. Страдат много органи и системи и гърдите са едни от тях. Пушенето съсипва кожата, а заедно с това и свежестта на бюста.

Не се предпазвате от слънцето

Излагането на плажа без горнище на банския крие рискове за гърдите. Зоната около ареолата, както и самата ареола е изключително тънка и нежна. Затова излагането на слънце на гърдите е непрепоръчително. Ако все пак го правите, уверете се, че сте ги намазали със стабилно количество слънцезащитен крем.

Прекалявате с джогинга

Твърде много тичане може да ви докара износване на коленните и тазобедрените стави, дискова херния на гръбначните прешлени и увисване на гърдите. Прекалено продължителното и изтощително тръскане по време на тичане крие риск от увреждане на съединителната тъкан на гърдите.

Не ексфолирате гърдите

Че кой се сеща за ексфолиране, когато стане дума за гърди?! Но ексфолирането на кожата на гърдите е много важно и не трябва да се пропуска. Това ги държи хидратирани и свежи.

Коментирай
Свободно време