Здраве и красота

5 съвета за неотразим грим

Как да сияем като истинска звезда?

10.12.2015г. / 11 10ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Искате да сте по-красива от всякога? Искате гримът ви да се задържа през целия ден, да е бляскав и да подчертава естествената ви красота? Значи трябва да се поучите от триковете, които много звезди прилагат в грима си.

1. Поставяйте руж върху устните вместо основа за червило

Не искате червилото ви да се изтрива 30 минути, след като сте го сложили? Тогава поставете подходяща основа за него. И тъй като безцветните или белите основи променят цвета на червилото като го правят по-бледи – използвайте червен или кафяв руж.

2. Нанасяйте 2 пласта спирала

Ако искате миглите ви да са по-изразителни – нанасяйте по 2 пласта спирала. Внимавайте, защото това крие риск от напластяване на цвета и слепване на миглите.

За целта накрая просто срешете миглите си със стара измита четка от спирала. Сресването ще направи миглите ви обемни, пърхащи и равномерни.

3. Озарете лицето с блясък

Ако имате торбички под очите, тъмни петна по кожата, които мразите или бръчки, които ви карат да се чувствате некомфортно, разсейте погледите на околните с блясък. Заслепете ги като повдигнете визуално кожата на лицето и я накарате да сияе.

Използвайте руж с брокат или блясък, сенки с блясък, пудра с малко блясък. Сиянието на кожата прикрива нередностите по нея и дава самочувствие. Само не прекалявайте, защото може да заприличате на коледна картичка. Ефектът трябва да е дискретен.

Свързани статии

4. Нанасяйте сенки и молив на отворени очи

Случвало ли ви се е да се гримирате на затворено око и като сте готови и с двете очи да осъзнаете, че са се получили различно? Така става, защото не ги държите отворени, докато се гримирате.

Ако спазвате това правило няма да имате проблем. Само леко притваряйте окото, за да опънете клепача.

5. Използвайте червило вместо руж

Червилото стои по-мазно и естествено, когато е размазано по правилния начин. За разлика от него, сухият руж често стои като пудра и се откроява. Размазвайте съвсем малко червило по скулите си, за да направите грима си по-жив и естествен.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати