Здраве и красота

Ефективни грижи при разширени пори

Направете си желатинова маска

23.12.2015г. / 09 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Склонност към омазняване, напредването на възрастта, неправилното хранене, използването на неподходяща козметика са само част от факторите, които оказват влияние върху състоянието на кожата.

По-мазните кожи се характеризират и с видимо по-големи пори. Хубаво е, че има редица природни методи, които могат да направят видимостта им по-малка, като същевременно добавят повече блясък и свеж вид на кожата. Вижте кои са.

Тоник за лице с невен и лайка

Има редица билки, които могат да помогнат за свиването на порите и освежаване тена на кожата. Невенът и лайката са едни от тях. Направете си отвара с тези билки и я оставете да се охлади.

След това с помощта на памучен тампон обтрийте нежно предварително почистената кожа без да изплаквате. Тази грижа отлично ще тонизира кожата ви.

Желатинова маска

В купичка смесете 1 супена лъжица. желатин, 2 супени лъжици прясно мляко и разбъркайте добре. След това я поставете в микровълнова фурна за около 15 секунди.

Изчакайте да се охлади малко и поставете върху предварително почистена кожа (маската трябва да бъде приятно топла, не и гореща). Изчакайте 15-20 минути и след това внимателно отлепете маската от лицето. Накрая изплакнете със студена вода.

Свързани статии

Скраб за лице с мед

Един незаменим продукт в грижата за красива кожа е медът. Той хидратира кожата в дълбочина, подхранва и спомага за свиването на порите. За да си направите скраб, комбинирайте 1 супена лъжица захаросан мед с няколко капки лимонов сок.

Масажирайте нежно предварително почистената кожа на лицето и оставете да действа 10 минути. След това изплакнете с вода.

Коментирай