Здраве и красота

Многобройните ползи от грейпфрута

За какво помага цитрусът с горчив вкус?

05.03.2016г. / 08 00ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Вероятно сте чували, че грейпфрутът има много полезни свойства за организма. Знаем, че той е богат на витамин С, което подсилва имунната система. Знаем също, че грейпфрутът помага в отслабването, но не знаем още много други неща!

Силен срещу стареене

Грейпфрутът съдържа антиоксиданта ретинол. Той е активна съставка на множество антистареещи кремове. Той изглажда фините линии и бръчки. Помага за регенерирането на клетките и ги възстановява.

Помага в отслабването

Отслабването винаги е по-лесно, когато имате помощник наблизо. Такъв е грейпфрутът. Киселините в него потискат глада. Флавоноидът нарингин ускорява метаболизма, което в допълнение прави отслабването още по-лесно.

Намалява себума

Грейпфрутът премахва лъщенето при мазната кожа и я прави по-добре хидратирана. Неговият сок има стягащо порите действие, което по естествен път ограничава секрецията на мастните клетки.

Укрепва косата

Грейпфрутът е полезен и за косъма, защото го прави по-здрав и жизнен. Витамин С и А, които се съдържат в него са много мощно средство за борба с увреждането на косата. Освен това грейпфрутът е природен начин за изсветляване на косата.

Свързани статии

Понижава холестерола

Проучванията показват, че грейпфрутът влияе на нивата на холестерола. Консумацията на един грейпфрут всеки ден в продължение на месец понижава холестерола с повече от 15%. Това го прави невероятно полезен за сърдечносъдовата система.

Премахва пърхота

Освен срещу увреждания по косата, грейпфрутът е полезен и срещу пърхота. Пърхотът се причинява от свръхрастеж на дрожди по скалпа. Маската с пресен сок от грейпфрут намалява пърхота и облекчава сърбежа.

Снимки: iStock

Коментирай