Здраве и красота

Лунна диета за април 2016

Посрещнете пролетта с повече свежест и енергия

01.04.2016г. / 09 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Лунната диета, която може да спазвате като 24 или 72-часов режим е ефективен начин да прочистите организма от натрупаните токсини и излишни течности. Диетата се спазва, когато Луната се намира в една от основните си четири фази и завършва 24 часа по-късно.

По време на разтоварващия режим се препоръчва да не се консумират млечни продукти и твърди храни. Разрешени са пресните плодови и зеленчукови сокове, вода и билкови чайове. Не е добра идея да овкусявате напитките си със сол или захар. Разрешено е добавянето на малко количество мед.

Течностите, които ще приемете по време на лунната диета имат редица ползи за здравето. Водата и чайовете стимулират бъбречната дейност и помагат за детоксикацията и извеждането на излишните течности от тялото.

Пресните плодови и зеленчукови сокове укрепват имунната система. Но забравете за алкохола по време на режима. Дори чаша вино ще направи всичките ви усилия безсмислени.

Свързани статии

След края на диетата е добре да продължите с консумацията на леки ястия, пресни плодове и зеленчуци и по-малко месо. Избягвайте пържените храни. Това ще помогне на организма да запази предимствата, придобити от лунната диета.

Запишете си фазите на Луната за месец април:

  • 7.04.2016 – 14:24 часа – новолуние
  • 14.04.2016 – 07:00 часа – първа четвърт
  • 22 април – 08: 25 часа – пълнолуние
  • 30 април – 06:30 часа – последна четвърт
Коментирай
Свободно време