Здраве и красота

Еликсир за младост и здраве

Пролетно прочистване на организма

12.04.2016г. / 09 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

С настъпването на пролетта е време да прочистим организма си от натрупаните токсини. Здравословното хранене и спортът са ключови фактори, но към тях винаги е добре да добавим още нещо, което може да ни помогне да подобрим обмяната на веществата, да изчистим ненужните мазнини и да подмладим организма си.

Следващата рецепта за домашен еликсир, която ще споделим с вас е точно такава. Тази напитка, която е само от естествени съставки, намалява високото кръвно, намалява риска от инфаркт, намалява световъртежа, шума в ушите и подобрява цялостното здраве.

Съставките, които ще ви бъдат необходими са:

  • 100 г лайка
  • 100 г жълт кантарион
  • 100 г безсмъртниче
  • 100 г брезови пъпки

Смелете този микс в кафемелачка или кухненски робот. В 500 мл вода сложете една супена лъжица от него и варете около 10-15 минути. Прецедете отварата, сипете си една чаша и подсладете с мед на вкус.

Свързани статии

Може да я приемате вечер преди лягане или сутрин преди закуска. Много е важно след това в рамките на 20 минути да не консумирате храна.

Приемайте напитката в продължение на 30 дни. Ако почувствате неразположения след нейната консумация, незабавно прекратете приема.

Коментирай