Здраве и красота

Най-добрите цветя за красива кожа

Доверете се на розата и лайката

21.07.2016г. / 07 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Цветята ни даряват не само красота и приятно ухание, но и се грижат добре за здравето и красотата на кожата ни. В продължение на векове някои растения са били част от различни рецепти за красота. Днес имаме богат избор от козметика обогатена с тях, която можем да ползваме. Вижте кои са едни от най-добрите цветя за красота.

Роза

Кралицата на цветята е богата на витамин С, който е един от най-мощните антиоксиданти. Тя може да се използва за бързо възстановяване на кожата и укрепване на кръвоносните съдове. Продуктите направени от рози помагат за овлажняване на кожата и премахването на първите признаци на стареене на кожата.

Когато кожата ви е зачервена, нуждаете се от незабавно освежаване или за ежедневна употреба, може да нанесете розова вода. Зачервяването веднага ще намалее и тенът ви ще стане равномерен и свеж.

Лайка

Лайката е чудесна както за приготвянето на чай, така и за прилагането ѝ в домашни маски за красота и компреси. Тя има противовъзпалителни свойства, прави кожата нежна, сияйна и намалява излишното подуване.

Хибискус

Цветовете на красивия хибискус са много популярни в индийската и китайската медицина. Те са богати на антиоксиданти, както и други важни съставки, благодарение на които действат като естествен пилинг на кожата, разкривайки свежестта ѝ.

Хибискусът има способността и да подобрява и кръвообращението, което е много важно за здравето и добрия вид на кожата.

Мак

Семената от мак намират приложение не само в кулинарията, но и в грижа за красотата. Те могат да бъдат част от вашите домашни маски и пилинги за лице. След прилагането им кожата ви ще бъде добре хидратирана и мека.

Лавандула

Лавандулата е едно от най-често използваните растения в козметиката и ароматерапията. Деликатните лавандулови цветове имат силно антибактериално и противовъзпалително действие, особено при по-сухи и чувствителни кожи, тъй като стимулират отделянето на себум.

Жасмин

Друго растение, което се използва редовно в ароматерапията и козметиката е жасминът. Той подобрява кръвообращението, овлажнява кожата и почиства порите. Подходящ е за всеки тип кожа.

Свързани статии

Орхидея

Нежните цветове на орхидеята съчетават овлажняващи свойства с анти стареещи ефекти. Козметиката с екстракт от орхидея ще запази кожата ви млада за по-дълго време, като забави появата на бръчки. Орхидеята е чудесна за всеки тип кожа.

Снимки: istock

Коментирай