Здраве и красота

Лунна диета за август 2016

Винаги в добра форма

02.08.2016г. / 07 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Има различни теории за влиянието на Луната върху човека и по-точно върху нашите настроения, ритъма на сън, дори върху свалянето на килограми. С настъпването на новия месец, отново поглеждаме към календара, за да си запишем фазите на Луната.

Те ще са ни необходими, ако решим да спазваме лунната диета. Лятото е перфектното време, в което може да прочистите тялото си от излишните течности, токсини и да свалите и някой килограм, тъй като изобилства от свежи плодове и зеленчуци.

Този разтоварващ режим е не само популярен, но наистина ни кара да се чувстваме по-леко, пречистени и ни дава един добър старт на здравословното хранене. При всяка от четирите лунни фази през месеца се прави разтоварващ режим.

По време на спазването на режима 24 или 72 часа се приемат само пресни сокове, чай и вода. Някои хора избират да спазват лунната диета два пъти месечно, докато други са стриктни. Ако не страдате от здравословни проблеми, тези разтоварващи дни не би трябвало да ви навредят, напротив.

Свързани статии

Ето и едно примерно меню. Ако съответната фаза на Луната започва сутрин рано, започнете деня си с чаша кафе или билков чай, както и чаша пресен плодов или зеленчуков сок. След това през два часа може да приемате по чаша сок, а през останалото време вода и чай. Ако усетите слабост, може да хапнете един плод или свежа салата.

Запишете си фазите на Луната за месец август:

  • 2.08.2016 г. – 23:40 часа – новолуние
  • 10.08.2016 г. – 21:16 часа – първа четвърт
  • 18.08.2016 г. – 12:45 часа – пълнолуние
  • 25.08.2016 г. – 06:07 часа – последна четвърт
Коментирай