Здраве и красота

Домашна маска премахваща пърхота

За винаги красива и здрава коса

18.08.2016г. / 13 27ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Пърхотът е често срещан проблем, който не само ни кара да се чувстваме неудобно, но елиминирането му може да отнеме повече време, отколкото ни се иска. За щастие има много натурални средства, които ефективно премахват пърхота, но също така, заздравят и стимулират растежа на косата.

Днес ви представяме нийм. Листата на растението са богати на противовъзпалителни, антибактериални и противогъбични свойства, които работят заедно за лечението на пърхота. Споделяме  една домашна маска с нийм, семена от сминдух и кисело мляко, която ще възвърне красотата на косата.

Семената също имат противогъбични и антибактериални свойства, успокояващи скалпа, а киселото мляко е натурален балсам, който намалява сухотата на скалпа. 

Запишете си необходимите съставки:

  • 2 чаени лъжички семена на сминдух
  • 2 супени лъжици нийм на прах
  • ½  чаша кисело мляко 
  • 1 чаена лъжичка лимонов сок

Начин на приготвяне:

Накиснете семената сминдух във вода  за около 3 часа. След това сложете набъбналите семена в купичка и към тях прибавете нийм на прах и няколко капки вода. Трябва да се получи гладка паста.

Свързани статии

Накрая сложете млякото и лимоновия сок. Нанесете маската в корените на косата и оставете да действа 60 минути. След това измийте косата си както обикновено. Правете тази маска 2-3 пъти седмично.

Коментирай