Здраве и красота

Природни трикове за красота от Индия

Индийската традиция в разкрасяването е многовековна

10.09.2016г. / 08 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Индия е една от страните, предлагащи най-разнообразни натурални продукти за красота. Индийските традиции включват употребата на природни блага, грижещи се за красотата.

Кои продукти са ви нужни, за да подхраните красотата на кожата си в типично индийски стил?

Шафран

Шафранът има много силно свойство да изравнява тена и да премахва петна. Ефикасен е при прилагане срещу тъмни кръгове около очите и петна от акне.

Мед

Медът се използва за подхранване на кожата от древността. Той има много силни антибактериални свойства. Ето защо е полезен при акне, възпаления, инфекции, раздразнения, зачервявания, а и срещу бръчки и фини линии.

Медът прави кожата млада и бляскава.

Амла

Амлата е известна като индийското цариградско грозде. Тя е много богата на витамин С, който е изключително полезен за кожата, тъй като е мощен антиоксидант. Индийките ползват амлата като част от различни маски за кожа от векове.

Тулси

Тулси или листа от специален сорт босилек (райски босилек) представлява истинско чудо за красотата на кожата. Тулси успокоява кожата, намалява раздразненията, лекува различни инфекции. Тенът се изравнява, дори пигментните петна намаляват при прилагане на маски с тулси.

Сандалово дърво

Сандаловото дърво има мощни антибактериални свойства. Ето защо то е полезно в много отношения за кожата. Прави я красива, здрава, блестяща, гладка и свежа като на младо момиче.

Свързани статии

Куркума

Куркумата има превъзходни свойства, свързани с подхранването на кожата. Тя е мощен антиоксидант, който въздейства върху бръчките като ги премахва. Структурата на кожата се подобрява, тенът се изсветлява и красотата изпъква на преден план.

Брашно от нахут

Индийците наричат брашното от нахут бесан. То представлява ситно стрит нахут. Приготвянето на маски за коса с това брашно е много полезно за кожата. То премахва пъпките, черните точки и излишния себум. Подхранващите свойства на нахута се забелязват след няколко прилагания.

Снимки: iStock

Коментирай