Здраве и красота

Най-добрите чайове при стрес

Чай от пасифлора

18.09.2016г. / 08 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В моменти на стрес и напрежение или след дългия работен ден, имаме нужда от релакс. Билковите чайове са една от най-добрите естествени терапии. Някои от тях спомагат за облекчаване на главоболието, безсънието и безпокойството.

Споделяме 5 от тях, които да направите част от вашите ежедневни напитки. Разбира се, не забравяйте, че и с билките не бива да се прекалява.

Кава Кава

Чаят от кава кава е много популярен на Хавай. Смята се, че той има успокояващ ефект и хавайците го приемат, за да създадат алоха настроение, както казват там. Неговата консумация спомага за намаляване на стреса, защото има благоприятно действие върху нервната система.

Също така има способността да намалява прекъснатите модели на съня. Ако страдате от безсъние, чаят от кава кава е вашата релаксираща напитка.

Чай от лавандула

На аромата на лавандулата може да се насладите с помощта на етерични масла, соли за вана, козметика за тяло обогатена с лавандула или като чаша ароматен чай. Чаят от лавандула спомага за намаляване на болката, препоръчва се при респираторни проблеми, подпомага кръвообращението. Неговият аромат ще ви помогне да се чувствате приятно и уютно по всяко време на деня.

След края на работния ден или като офис напитка, чаят от лавандула ще ви помогне да поддържате един добър баланс и да не давате превес на стреса и напрежението.

Пасифлора

Пасифлората е растение, което често се прилага в борбата със стреса, депресията, менопаузата и менструалните неразположения. Една чаша чай от пасифлора ще ви помогне да спите по-добре, да регулирате високото кръвно налягане и да се чувствате по-спокойни. Този чай не се препоръчва за консумация от бременни жени.

Моринга

Едно интересно растение, което расте предимно във Филипините и Етиопия. То по естествен начин спомага за облекчаване на стреса, но води и до цялостно подобряване на здравословното състояние, като повишава защитните сили на имунната система.

Ето защо е добре да го добавите към останалите ароматни чайове в дома или офиса. Може да закупите и моринга на прах, която да добавяте към вашите смутита и шейкове.

Свързани статии

Коча билка

Чаят от коча билка ще ви помогне да се отпуснете след края на работния ден, като същевременно ще спомогне за облекчаване на храносмилателните проблеми, които често се появяват в резултат на стрес и тревожност.

Тази билка се препоръчва за прием и по време на настинки, срещу подуване и газове в корема. Не е подходяща за бременни жени.

Коментирай