Здраве и красота

Подмладяваща маска за лице със спирулина

Подхранва и изглажда фините бръчки

30.09.2016г. / 16 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Суперхраните са тези, които ни правят по-здрави, но и красиви. Повечето от тях могат да бъдат част от нашите домашни разкрасяващи рецепти. Днес споделяме една чудесна маска за лице със спирулина.

Спирулината е синьо-зелено водорасло, богато на минерали, витамини, антиоксиданти, аминокиселини.

Все повече хора се доверяват на хранителните стойности на тази суперхрана и я добавят в своите смутита и шейкове. Повече за нейните ползи може да прочетете тук.

Освен за консумация, това водорасло може да се прилага и върху кожата. То спомага за нейната ексфолиация, оставяйки я гладка и сияйна. Тази фантастична съставка може напълно да преобрази лицето ви, ако един или два пъти седмично я прилагате за около 10-15 минути.

Свързани статии

Бръчките са видимо намалени, раздразненията отшумяват. Спирулина може да комбинирате с пресни плодови сокове, плодови пюрета. Ето и една примерна рецепта, която може да промените според това дали кожата ви е по-мазна или суха.

Необходими съставки:

  • 1 чаена лъжичка спирулина на прах
  • 1 чаена лъжичка мед
  • 1 чаена лъжичка ябълков оцет
  • 1/2 банан
  • 1/4 авокадо

Плодовете трябва да се намачкат на пюре и към тях да се прибавят останалите съставки. Маската се поставя на чиста кожа за около 15 минути. След това се изплаква с хладка вода и при необходимост се нанася овлажняващ крем.

Спирулината ще помогне на кожата ви да задържи влагата, ще изравни нейния тен и ще елиминира голяма част от бактериите, които причиняват появата на пъпки и акне.

Коментирай