Здраве и красота

3 лесни упражнения за стегнато дупе

Винаги в добра форма

22.11.2016г. / 17 36ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Красивото оформено женско тяло изисква ежедневни усилия. Необходимо е не само да се храним здравословно, но и да спортуваме. Често динамиката на ежедневието не ни остава достатъчно време за спорт. За щастие кратката домашна гимнастика може да ни бъде от полза, когато искаме да поддържаме стегнато тялото си.

Днес споделяме три ефективни упражнения за добре оформени седалищни части. Те са лесни за изпълнение и са подходящи и за онези дами, които нямат особено желание за спорт или не разполагат с достатъчно време.

Тях може да ги правите дори докато лежите в удобното си легло. Хубавото е, че при изпълнението им натоварвате и мускулите на бедрата и корема, което ще донесе допълнителни ползи за физиката ви.

За да изпълните първото упражнение, легнете по гръб и свийте краката в коленете, като стъпалата останат на пода. Позицията на краката трябва да е на ширината на раменете. Ръцете отпуснете встрани. Започнете да повдигате таза нагоре, а след това се върнете в изходна позиция.

Обърнете внимание и на позицията на петите. Докато изпълнявате упражненията не забравяйте да спазвате умерено темпо и да дишате дълбоко и равномерно. Направете от 30 до 50 повторения, като ако в началото се затруднявате може да започнете и с по-малки серии.

За второто упражнение отново легнете по гръб. Свийте краката в коленете, но този път стъпалата ви трябва да са допрени. Ръцете са леко свити в лактите. И тук имаме леки повдигащи се движения, умерено темпо и дълбоко дишане. Направете между 30 и 50 повторения.

Свързани статии

За третото упражнение останете легнали по гръб. Свийте краката в коленете и нека са на ширината на раменете, а стъпалата да са опрени в пода.

Започнете да повдигате таза, а след това се върнете в изходна позиция. И от последното упражнение направете между 30 и 50 повторения.

За да постигнете желаните резултати поне 4-5 пъти седмично отделяйте по половин час, за да си направите серията от упражнения. Не след дълго ще забележите колко по-стегнато и оформено е дупето.

Снимки: Facebook

Коментирай