Здраве и красота

Яжте бадеми, за да стопите коремните мазнини!

Бадемите помагат в редукцията на мастна тъкан около талията

25.11.2016г. / 07 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бадемите са суперхрана, която заслужава вниманието на всеки опитващ се да отслабне. В тях се съдържат мононенаситени мастни киселини и фибри, които имат пряко отношение към по-лесното отстраняване на коремните мазнини.

До това заключение са стигнали група учени изследователи, публикували изследването си в Journal of Nutrition, пише womenshealthmag.com. Тяхното изследване установява специална връзка между консумацията на бадеми и стопяването на коремните мазнини.

За целите на проучването били проследени случаите на 86 пациенти с наднормено тегло. Всички те били подложени на 12-седмична нискокалорична диета като обаче пациентите били разделени в две групи – на едната били давани ежедневно по 35 грама леко осолени бадеми, а на другите – никакви ядки.

Учените открили, че консумиращата бадеми всеки ден група успяла да стопи много по-бързо и качествено натрупаните коремни мазнини.

Снимка: iStock

Изненадата не е толкова голяма, имайки предвид качествата на бадемите и ползите им за здравето и в отслабването. В тях се съдържат завидни количества полезни фибри, растителни протеини и мононенаситени мастни киселини. Всички те създават усещане за ситост дълго време, предпазват от лакомо посягане към вредни храни и захари и ускоряват процеса на топене на мазнини, особено около корема и талията.

Свързани статии

Според проучването, редовно консумиращите бадеми губят с по 1% повече коремни мазнини от всички останали в рамките на 12 седмици. Спазването на дългосрочен режим на хранене, включващ ежедневно похапване на ядки, най-вече бадеми, би понижило телесната маса и би редуцирало коремните мазнини значително.

* Важно е да се отбележи, че консумацията на бадеми сама по себе си няма да има полза за отслабването, ако не се намали общият брой приети калории. Бадемите имат свойството да ускоряват процеса на топене на коремни мазнини, но ефектът няма да настъпи, ако не бъде налице нискокалориен здравословен хранителен режим.

Коментирай
Свободно време