Как да изберем правилния парфюм?

Ароматите подчертават нашата същност

2016-11-29 07:50:00 | Илияна Николова

Изборът на парфюм не е никак лесна задача. Всяко ухание има своето послание. Ако искате да подчертаете женствеността, необуздаността, щурата си природа или деловото си излъчване, трябва да изберете подходящия парфюм. Ето и няколко съвета как най-точно да го направите:

За нежна, женствена природа

Ако искате да подчертаете женствеността и нежното си излъчване е препоръчително да наблегнете на деликатните, цветисти аромати, които са смесени с лек дъх на кремав мускус. Подходящи такива са ароматите на жасмин, божур, лилия, роза.

Бляскав, жив аромат, подходящ за вечерни събития

Ако ви трябва парфюм за вечерно събитие, на което трябва да се появите с вечерна рокля с гол гръб например, подходящият парфюм за целта е ухаещият на съблазън, екзотика и пикантен финал. Изберете парфюм със смесено ухание на цветя, които оставят дълготрайно усещане за мирис. Такива са ванилията, жасминът, гористите аромати с дъх на борови иглички и шишарки.

За елегантен и модерен аутфит

Някои модерни жени предпочитат да не носят твърде много грим. Харесват облеклото им да е съставено от опростени елементи, които да не утежняват общото им присъствие. Ето защо рационално би било ароматите, които подхождат на такива жени, да са леки, подчертаващи и леко загатнати.

Подходящи за целта са бергамот и сандалово дърво, които придават повече топлина и нежност.

Още по темата

За повече изразителност

Ако искате да поставите акцент върху женствеността си, върху вашата смелост, дързост и непоколебимост на характера, то определено ви е нужен повече драматизъм в аромата. Важно е обаче подобни дръзки аромати да се носят пестеливо, за да не утежняват прекалено излъчването и посланието ви.

Тези парфюмни комбинации са тежки и имат силен, наситен и дълготраен аромат.

За да подчертаете свободния си дух

Свободолюбивите жени, които действат спонтанно и излъчват чистота и жизнерадост трябва с готовност да подчертаят това. Плодовите аромати най-добре импонират на такова излъчване. Изберете малина, грейпфрут, зюмбюл с лек дъх на мускус.

Снимки: iStock