Здраве и красота

Маска срещу косопад с лук и мед

Две вълшебни съставки, които в комбинация спират падането на косата

21.12.2016г. / 11 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

 

Лукът и по-точно сокът от лук е изключително полезен за косата. В него се съдържат големи количества сяра, а тя противодейства на косопада и стимулира растежа. Сярата подобрява още кръвообращението, подсилва космените фоликули и прави косъма по-здрав и лъскав.

Сокът от лук облекчава раздразнения скалп и премахва пърхота. Ето защо маските за коса с лук са най-доброто, което можете да направите за красива и здрава коса.

Медът е другият компонент в здравословните маски за коса, защото е естествен антибиотик и стимулант, който прави косата жива и подхранена.

Съставки:

  • 1 глава лук
  • 2 супени лъжици мед
  • 5-6 капки етерично масло по избор

Снимка: iStock

Обелете лука и го сложете в блендер или го пасирайте с пасатор. След като сте го смлели отстранете люспите. С лъжица притиснете силно, за да отделите сока от смления лук. Пресипете сока в друг съд. Добавете към него меда и етеричното масло. Разбъркайте много добре.

Измийте косата с шампоан. След това изплакнете с тази смес и я оставете върху косата за през нощта. Увийте главата си с кърпа или сложете шапка за баня. Не е задължително да спите с маската. Можете просто да я оставите да действа за половин или един час. Правете това в продължение на месец 3 пъти седмично и ще забравите за косопада и пърхота.

Коментирай